Algab koolinoorte energeetikaprojekt „Energia ja noored“

20. mai 2014 - 1 Kommentaar

Tänasest algab aasta lõpuni kestev „Energia ja noored” projekt, mille käigus energeetikatudengid annavad interaktiivseid energiateemalisi koolitunde, teatas Eesti taastuvenergia koda.

Projekti eesmärk on tutvustada gümnaasiumiõpilastele läbi grupitööde ja praktiliste ülesannete Eesti energeetikasektorit, mis muidu on kooliõpilastele kauge ja keeruline valdkond ning tavalises koolitunnis laiahaardelist tähelepanu ei saa. Ka populariseeritakse projektiga reaalainete õppimise olulisust.

„Kuigi energeetika mõjutab oluliselt Eesti ja Euroopa majandus- ja elukeskkonda, siis koolinoorte teadlikkus energeetikast, selle toimimisest, kasutamise mõjust ja planeerimisest on siiski suhteliselt kesine,” ütles Eesti taastuvenergia koja projektijuht Raul Potisepp.

Tema sõnul julgustatakse projektiga noori senisest enam osalema ka tulevikku mõjutavates otsustusprotsessides. „Kui noored teavad, mis ja kuidas nende elukeskkonda mõjutab ja mida selle heaks ise teha saab, et Eesti elu- ja majanduskeskkond areneks, siis on neil paremad võimalused ja oskused ka vastavates otsustusprotsessides kaasa rääkida,” sõnas Potisepp.

Üks projekti läbiviijatest, TTÜ energeetikatudeng Mihkel Annus lisas, et projekti käigus korraldatakse praktilisi koolitunde, mis annavad selge ülevaate Eesti energiasüsteemist, võimalustest, arengutest ning kus õpetatakse läbi praktiliste ülesannete, kuidas ise energiat toota ja säästlikult tarbida. „Iga koolitunni käigus koostavad õpilased ka ise Eesti energeetikasektori visiooni aastaks 2040,” ütles Annus.

Lisaks korraldatakse projekti käigus koolinoortele suve jooksul koolitusi, kuidas ise taastuvatest allikatest energiat toota. „Koolituspäeval valmistavad noored MTÜ Economicsi juhendajate abiga ise elektrit tootvaid päikesepaneele ning sooja vett tootvaid päikesekollektoreid,” selgitas Annus.

„Energia ja Noored” projekt jõuab 2014. aastal vähemalt 25 Eesti üldhariduskooli, 11 kooli (Tallinnas, Tartus, Paides, Türil ja Taeblas) külastatakse juba lõppeva kooliaasta jooksul. Projekti viivad läbi energeetikavaldkonna tudengid taastuvenergia koja kaasabil, rahastab Erasmus+ (endine Euroopa Noored).

Koolid, kes on energiateemalisest koolitunnist või praktilisest koolitusest huvitatud, saavad lisainformatsiooni taastuvenergia kojast.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Algab koolinoorte energeetikaprojekt „Energia ja noored“”

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!