Andres Ääremaa asus juhtima IT-hariduse arenduskeskust

15. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Mai algusest tegutseb hariduse infotehnoloogia sihtasutuses (HITSA) uus üksus: haridusasutuste tehnoloogiaharidust edendav IT-hariduse arenduskeskus, mida asus juhtima seni SA-s Innove elektroonilise eksami väljatöötamist vedanud Andres Ääremaa (pildil).

„IT-hariduse arenduskeskuse loomisega koondame tegevused, mida HITSA ja selle eelkäijad juba edukalt ellu viinud on, ühte keskusesse. Keskuse juhtimine on mulle hea väljakutse ning loodan, et meie tegevuste vahel tekib sünergia, mis viib paremate tulemusteni,” sõnas Ääremaa.

„Huvi tekitamist tehnoloogiahariduse vastu alustame ProgeTiigri programmiga juba lasteaiaealiste ning alles kooliteed alustanute seas. Läbi IT-akadeemia, IKTP programmi ja Tiigriülikooli süvendame IKT sektori ettevõtete, riigi ja ülikoolide vahelist koostööd ja aitame kaasa tänapäeva võimalustele vastava info- ja kommunikatsioonitehnoloogia hariduse andmisele,” lisas ta.

Praegu on mitu IT-hariduse arenduskeskuse programmi muutmisel, näiteks uuendatakse koos partneritega koolidest, ülikoolidest, ministeeriumist ja mujalt tehnoloogiahariduse programmi ProgeTiiger.

HITSA juhatuse esimees Erki Urva sõnul seati HITSA strateegias aastateks 2014–2020 siht töötada selle nimel, et iga haridustaseme lõpetaja saaks kaasa tänapäevased digipädevused ning IKT tark kasutamine tõstaks õppe kvaliteeti. „IT-hariduse arenduskeskuse loomisega on paika saanud meie kavandatud struktuur,” märkis ta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!