Digipöörde finalistid on selgunud

28. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Digipöörde teevad tänavu Konguta kool, Kuressaare gümnaasium, Pelgulinna gümnaasium, Narva Soldino gümnaasium, Põltsamaa ühisgümnaasium, Türi põhikool, Valga vene gümnaasium ja Pärnu Vanalinna põhikool nemad valiti pilootprojektis osalejateks.

„Järgmise viie kuu jooksul koolitame ja nõustame koole, et nad oleks võimelised oma koolis ise läbi viima sellise muutuse, mis just nende koolile kõige paremini sobib,” ütles Digipöörde koolitusjuht Mart Laanpere.

Digipöörde all mõistetakse personaalsete nutiseadmete (tahvel- ja sülearvutite või nutitelefonide) laiapõhjalist ja igapäevast rakendamist erinevate õppeainete õppetöös. Pilootkoolid saavad ise otsustada, kas võtavad digipöörde ette ühe kooliastme, ainevaldkonna või õppesuuna raames.

Žürii valis pilootkoolid välja, lähtudes neljast valikukriteeriumist: arvesse võeti koolide varasemat kogemust tehnoloogiat õppetöös rakendada, programmis osaleva koolimeeskonna pädevust ja varasemat kogemust kooliuuendusprojektide elluviimisel ning kooli esitatud visiooni, kuidas oma kooli õppetöös personaalseid nutiseadmeid laiapõhjaliselt ja süsteemselt rakendada. „Žüriil oli äärmiselt raske ülesanne valida 42 kooli seast vaid kaheksa, sest kõikide koolide valmisoleku tase oli ühtlaselt kõrge,” ütles Laanpere.

Seitsmeliikmelisse žüriisse kuulusid peale Laanpere ka haridusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja Pille Liblik, HITSA innovatsioonikeskuse juhataja Ene Koitla, Lapsevanemate Liidu esimees Enn Kirsman, Orissaare gümnaasiumi õpilane ja AndroidÕpiku looja Mikk Kärner, IKT Kutsekomisjoni juht ja AS BCS juhatuse esimees Ants Sild ning Tartu ülikooli tehnoloogiahariduse professor ja Pedagogicumi direktor Margus Pedaste.

Laanpere sõnul on Digipööre Samsungi algatatud koolide digitulevikuks ettevalmistamise programm, mis on kooskõlas Eesti elukestva õppe strateegiaga ja on märkimisväärse tähtsusega kogu Eesti haridussüsteemi edendamisel.

Digipöörde koolitusprogrammi raames õpetatakse pilootkoolide meeskondadele digi-innovatsiooni juhtimist kooli tasandil. Lisaks õpitakse, kuidas ise luua ja rakendada digitaalset õppevara nutiseadmetel, kuidas koostada digiturvalisusega seotud reegleid ning kuidas mõista ja rakendada Eesti hariduspoliitika ootuseid oma kooliuuendusprojekti kontekstis.

Koolitusi viivad läbi Tallinna ülikooli  (TLÜ) informaatika instituudi teadlased digitaristu, õppevara ja meetodite arendamisel kooli enda valitud rakendusmudeli kohaselt. Digipöörde programmis korraldatakse viie kuu jooksul kokku neli koolituspäeva ja kolm veebiseminari pilootkoolide meeskondadele. Koolituspäevad toimuvad nii TLÜ haridusinnovatsiooni keskuses kui ka Samsungi akadeemias Mektory’s.

Kool, kes viib muutuse digitaalse tuleviku suunas läbi kõige edukamalt, saab aasta lõpul auhinnaks 10 000 euro väärtuses Samsungi digiseadmeid.

Lisainfot Digipöörde kohta leiab veebilehelt www.digipoore.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!