Eesti parimad noortalunikud tulevad Järvamaalt

22. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 21. mail Järvamaal peetud noortalunike võistlusel tunnistati parimaks Järvamaa kutsehariduskeskuse õpilane Günter Kuru, teatas SA Innove pressiesindaja.

Teisele kohale tuli Tony Jürisaar ning kolmandale  Jaan Piigert. Naiste arvestuses võitis Keidi Sadam. Kõik nad õpivad samuti Järvamaa kutsehariduskeskuses.

„Taime- ja loomakasvatus on mõlemad huvitavad ja vajalikud alad,” ütles Eesti parim noortalunik Günter Kuru, kes leiab, et põllumajandus on tuleviku seisukohalt kindlasti väga hea erialavalik.

„Võistlus oli pingeline ja oli näha, et noored on valmistunud ja kõvasti harjutanud,” ütles võistluse peakorraldaja ja Järvamaa kutsehariduskeskuse põllumajandusõppe osakonna juhataja Külli Marrandi. Tema sõnul on eriti rõõmustav, et nii naiste kui meeste arvestuses olid võitjad tänavu esimese kursuse õpilased.

Parima noortaluniku tiitlit püüdis 30 võistlejat Järvamaa kutsehariduskeskusest, Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist ning Põltsamaa ametikoolist. Võistelda tuli kümnel alal, muu hulgas veiste eluskaalu määramises, traktori täpsussõidus, põllutööriistade traktorile haakimises ning arvuti kasutamises.

Noortaluniku kutsevõistlust korraldas Järvamaa kutsehariduskeskus koostöös põllumajandusministeeriumi ja SA-ga Innove. Võistlust rahastasid põllumajandusministeerium ja Euroopa Liidu sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!