Haridusminister arutas Paides riigigümnaasiumi rajamist

5. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval külastas Paide linna haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, et teha tutvust sealse haridusvaldkonna korralduse ja murekohtadega. Minister kohtus Järvamaa õpetajatega, külastas  kutsehariduskeskust ning arutas kohaliku kogukonna esindajatega riigigümnaasiumi rajamist, teatas ministeeriumi pressitalitus.

„Riigigümnaasium ei ole lihtsalt uus koolimaja, vaid ka täiesti uus tase gümnaasiumihariduse sisu mõttes,” ütles minister. „Seda sisu loovad inimesed – õpilased, õpetajad ja koolijuhid, aga ka lapsevanemad. Seepärast arvestame ka Paides riigigümnaasiumi asukoha valikul kohaliku kogukonna huvidega.”

Riigigümnaasiumid, kus õpe toimub 10.–12. klassis, luuakse kokkuleppel kohalike omavalitsustega igasse maakonda, eesmärgiga kindlustada tugev ja valikuterohke üldkeskharidus igas maakonnakeskuses ning tõkestada noorte väljavoolu suuremate linnade gümnaasiumidesse. Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohaselt on aastaks 2020 igas maakonnas vähemalt üks riigigümnaasium.

Riigigümnaasiumides on õpilastel võimalus leida endale edasise haridusteega seotud huvi- ja võimetekohane õppevaldkond ning valida eri õppesuundade ja valikainete vahel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!