Härma koolis elustub ajalugu

29. mai 2014 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Tartu Miina Härma gümnaasiumi nobedate neidude näppude all valmis sel nädalal Eesti lipp.

Algatus tuli õpilastelt, kui õpetaja Urma Linnus rääkis ajalootunnis kahest tähtpäevast. 1. juunil möödub sada aastat päevast, mil Härma kooli majale pandi nurgakivi. 4. juunil saab meie lipp aga 130-aastaseks.

Õpilaste mõtteid tiivustas seegi, et esimese sinimustvalge üks õmblejaist oli just Miina Härma. Nii telliski kool lipuvabrikust kanga ning käsitööõpetaja Marje Peedissoni juhendamisel läks õmblustöö lahti.

Härma gümnaasiumi direktori Ene Tannbergi sõnul näeb koolipere lippu juba 30. mail, kui nurgakivi paneku aastapäeva tähistatakse koolimaja ees temaatilise üritusega.

Sajanditagusest ajast on 30. mail kohal Jaan Tõnisson, Peeter Põld, Miina Härma ja Väägvere pasunakoor. Ajalooliste suurkujude kõrval astuvad üles tänapäeva tegijad: Tartu linnapea Urmas Klaas, Jaan Tõnissoni seltsi esindaja Trivimi Velliste jt.

„Juhime tähelepanu ka sellele, et oleme ruumikitsikuses ja vaja on juba uut nurgakivi,” lausus Tannberg.

Vastselt õmmeldud lipp lehvib ka 4. juunil Põltsamaal, kus pidulikult tähistatakse riigilipu sünnipäeva, ning edaspidi kõigil kooli aktustel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!