Ida-Virumaa kutsekool tutvustas ameteid lasteaedades

7. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus (IVKHK) korraldas 14 kohalikus lasteaias meistriklasse, kus lastepärases vormis tutvustati erisuguseid elukutseid nii eesti kui vene keeles kokku ligi 400 lapsele.

Kokku käisid IVKHK õpetajad ja õpilased aprillis ja mais Jõhvi, Kiviõli, Kohtla-Järve, Oru, Toila, Tudulinna 14 lasteaias, tutvustades 28 meistriklassis nii ehitaja, pagari, juuksuri, koka, logistiku, rätsepa, tisleri, elektriku kui ka keemiku ametit.

Tudulinna lasteaed

Tudulinna lasteaed

„Me tahame lastele juba varases eas aimu anda erinevatest praktilistest elukutsetest. Püüame neid tutvustada võimalikult mänguliselt ja lastepäraselt,” ütles Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse täiend- ja ümberõppe peaspetsialist direktori ülesannetes Irina Linde.

Külastuste tagajärjel on kasvanud lasteaedade huvi külastada Ida-Virumaa kutsehariduskeskust ning tutvuda erialadega kohapeal. Ameteid tutvustatakse ka koolides, kus kutsehariduskeskuse õpilased vahetavad muljeid nii põhikooli kui ka gümnaasiumi abiturientidega tingimustest, võimalustest ja perspektiividest eri ameti omandamisel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!