Innove on vahendanud Eestisse 495 miljonit eurot

14. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 15. mail korraldab SA Innove Tallinnas Nokia kontserdimajas Euroopa Liidu struktuuritoetuste teemalise konverentsi „10 aastat struktuuritoetusi Innoves”. Kohal on kümne aasta jooksul toetusi saanud projektide, programmide töötajad, ministeeriumide esindajad ning koostööpartnerid.

SA Innove on hariduse ja tööelu valdkonnas alates 2004. aastast vahendanud 495 miljonit eurot Euroopa Liidu struktuuritoetusi. Selle abil on näiteks koolitatud ligi 220 000 ja tööle saanud 80 000 inimest, ehitatud või renoveeritud on üle 112 000 ruutmeetri, sealhulgas on nüüdisajastatud enamik Eesti kutseõppeasutusi. Uuel struktuuritoetuste perioodil 2014–2020 Innove vahendatav toetussumma peaaegu kahekordistub, ulatudes 918 miljoni euroni.

Innove juhatuse esimehe Lea Orro sõnul ongi paras aeg teha vahekokkuvõtteid, vaadata tagasi möödunud kümnele aastale ning seada plaane edaspidiseks. „Rõõm on näha kui palju head Eesti hariduse ja tööelu valdkonnas struktuuritoetuste kaasabil korda on saadetud – renoveeritud ja tänapäevaste õppevahenditega varustatud kutseõppeasutusi, loodud moodsaid noortekeskusi, toimunud koolitusi, korraldatud karjäärinõustamist, töötute ümberõpet ja palju muud,” tõdeb Orro.

Struktuuritoetuste vahendamise 10. aastapäevale pühendatud konverentsi avavad haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Euroopa Komisjoni Eesti esinduse nõunik Katrin Höövelson ning SA Innove juhatuse esimees Lea Orro.

Lisaks toimuvad töötoad, kus teevad ettekande projektide elluviijad, tutvustades projektide käigus tehtut. Margus Haidak haridus- ja teadusministeeriumist ning Merlin Tatrik sotsiaalministeeriumist diskuteerivad teemal: Kuhu jõuab Eesti haridus- ja sotsiaalvaldkond aastaks 2023? Päeva juhib Urmas Vaino.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!