Jäälindu joonistas üle 3000 inimese kogu maailmast

28. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti Ornitoloogiaühing kuulutas veebruaris välja aasta linnuks valitud jäälinnu joonistusvõistluse, millele saadeti üle 3000 pildi nii Eestist kui ka Soomest, Norrast, Itaaliast, Hispaaniast ja Jaapanist.

Korraldajate sõnul oli noorim osaleja 1-aastane ning vanim enam kui 80-aastane. Väga erinev oli ka tööde iseloom, neid oli mustvalgest pliiatsijoonistusest seinamaalinguni.

Oma lemmikud valisid nii rahvas kui ka žürii viies vanuseastmes. Peapreemia võitja kuulutatakse välja pidulikul auhinnatseremoonial, mis toimub neljapäeval, 29.mail kella 17-20 Tartu loodusmajas, kuhu pannakse üleska rändnäitusele minevad tööd ehk iga vanuseklassi kümme parimat joonistust, millele lisanduvad publiku lemmikud ning mõni eriauhinna saanud töö.

1. – 20. juunini saab parimaid töid näha Tallinnas Eesti loodusmuuseumis Tallinnas. Pärast seda liigub näitus edasi mujale Eestisse, sh Avinurme puiduaita, Jääaja keskusesse, AHHAA keskusesse jne.

Parimad tööd leiab ka veebilehelt www.eoy.ee/jaalind.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!