Kuristiku laulu- ja tantsupidu puudutas publikut

21. mai 2014 Kailiin Dubrov, Anna-Maria Vaino ja Romy Nõulik 6. klassi õpilased - Kommenteeri artiklit

Tallinna Kuristiku gümnaasiumi laulu- ja tantsupidu, mis toimub traditsiooniliselt maikuu teisel poolel, annab hea ülevaate õppeaasta jooksul muusika, tantsu, kunsti käsitöö ja muu huvitegevuse vallas tehtust. See on nagu laulu ja tantsu saatel peetav eksam kooliaasta lõpus. Kuristiku laulu- ja tantsupidu toimus sel aastal juba 27. korda!

2014. aastal toimus Kuristiku laulu- ja tantsupidu 15. mail kooli sisehoovis, õpilastööde näitus ja kila-kola laat olid avatud sisehoovi kõrval asuvas kooli aulas.

Laulu- ja tantsupeol osalesid põhiliselt oma kooli lauljad ja tantsijad, nii suured kui ka väikesed – kokku oli kavas peaaegu 30 numbrit. Külalisteks oli peol sel aastal Ümera lasteaia õpetajate rühm, kes peo algusosas oma hoogsa tantsuga publiku kohe kaasa elama pani.

Kuue lauluga esines peol Kuristiku gümnaasiumi noortekoor, keda saatis 10. klassi poistest koosnev bänd. Õpetaja Sirje-Vasmann Perendi juhendamisel esitati laule eesti popmuusika varasalvest: Hendrik Sal-Salleri „Käime katuseid mööda”, Ott Leplandi „Kuula” jt. Publikule meeldis koori esinemine väga – loodame, et noortekoor pääseb sel suvel toimuvale üldlaulupeole.

Publiku südame võitsid ka mudilaskoor, poisteansambel ja neidude ansambel, mida juhendavad Kristi Toomra ja Esta Saula.

Laulupidu toimus kooli sisehoovis.

Laulupidu toimus kooli sisehoovis.

Kuristiku gümnaasiumi rahvatantsuklubi Päripidi 3. ja 6. klasside õpilastest koosnevad rühmad esitasid tantsud, mida nad saavad pooleteise kuu pärast esitada ka üldtantsupeol koos teiste Eesti noorte tantsijatega. Publikule meeldis väga ka nende järelkasv – esimeste klasside õpilastest koosnev rühm, kes esitas kokku kolm tantsu. Päripidi rahvatantsurühmade juhendajad on Kalev Järvela ja Andres-Aare Tooming. Publiku haaras tantsulummusesse kahe imeilusa tantsuga ka Kuristiku gümnaasiumi õpetajate naisrühm väsimatu Ivi Talimäe juhendamisel.

Ei saa mainimata jätta ka kolme peojuhti, kes vaimukate tekstide ja luuletuste abil esinejaid tutvustasid. Peo lõpus tänasid osalejaid kommikottidega kooli direktor Raino Liblik ja hoolekogu esimees Toomas Kongi.

Laulu- ja tantsupeol sai osta Kuristiku gümnaasiumi värskelt ilmunud ajalehte Kresku. Aulas müüsid oma tooteid kolm 11. klasside õpilastest koosnevat õpilasfirmat. Ühtlasi oli aulas avatud Kuristiku gümnaasiumi hoolekogu organiseeritud kila-kola laat, kus sai soodsa hinnaga osta kasutatud jalanõusid, riideid, raamatuid jm.

Aula ja garderoobi seinu kaunistasid õpilaste kunstitööd, mille autoriteks olid nii algklasside õpilased kui ka gümnasistid. Aulas oli ka väike käsitöönäitus kudumitest ja puitesemetest, mis on valminud tööõpetuse tundides.

Kuristiku gümnaasiumi 30-aastane laulu- ja tantsupeo traditsioon on jätkuvalt muutumises ja täis elujõudu. Vaatajad, kelleks olid põhiliselt lapsevanemad, õpilased ja õpetajad, tundsid peost rõõmu: laulsid kaasa ja innustasid oma toetusega esinejaid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!