Lastefondi luulekonkursil osales ligi 400 last

22. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

SA TÜK Lastefond korraldas märtsis ja aprillis algkoolilastele luulevõistluse „Mõmmiku head teod“, kuhu laekus 387 tööd lastelt üle Eesti. Kolmes vanusegrupis tunnistati parimateks Pühajärve põhikooli, Simuna kooli ja Valgu põhikooli õpilane.

1.–2. klassi laste seas tunnistati parimaks Pühajärve põhikooli 8-aastase õpilase Ander Alliksaare luuletus „Haige olla väga paha”. Talle järgnesid Karl Markus Kallas (7-aastane, Lümanda põhikool) luuletusega „Kuidas Peep sõi magusat” ning Nelle-Ann Vare (9-aastane, Ülenurme gümnaasium) luuletusega „Mõmmiku kevad”. Eriauhinna vääriliseks pidas žürii Kristi Malmi (8-aastane, Lümanda põhikool) värsirida „Kui lont ei kuula sõna…”.

3.–4. klassi vanusegrupis kuulutati võitjaks 11-aastane Simuna kooli poiss Tony Priks, kes saatis võistlustulle oma luuletuse „Mõmmiku heateod”. II–IV kohta jäid jagama Jonete Visnapuu (11-aastane, Simuna kool) luuletusega „Mõmmiku heategu”, Liisa Oks (11-aastane, Miina Härma gümnaasium) luuletusega „Headusering” ning Anete Otti (3. klass, Rapla Vesiroosi gümnaasium ) luuletusega „Sul olen mina!”. Eriauhinna pälvis Helena Siimsoo (4. klass, Lähte ühisgümnaasium) salm „Kunagi, midagi, kedagi”.

5.–6. klassi õpilaste vanuserühma silmapaistvama luuletuse kirjutasid 13-aastane Valgu põhikooli poiss Markus Heinla („Headus-teadus-seadus”) ja 12-aastane Viljandi Kesklinna kooli tüdruk Marie Ruut („Mõmmik aitab alati”), kes jäid jagama I ja II kohta. Kolmandale kohale tuli 12-aastane Madeleine Monika Mandre luuletusega „Mõmmiku head teod”.

Eriauhind kõige enam vaeva nägemise ja heasüdamlikkuse eest anti ka neljale Abja gümnaasiumi 5. klassi tüdrukule Heliisile, Helenale, Karmenile ja Kailale, kes koostasid väga vahva albumi luuletuste, mõistatuste ja piltidega ning saatsid TÜ Kliinikumi lastekliiniku väikestele patsientidele ka kommi.

Töid hindas žürii, kuhu kuulusid lastekirjanik Ilmar Trull ning lastefondi vabatahtlikud. Hindajate töö osutus väga keeruliseks, sest luuletusi oli laekunud hulgim ning paljud neist olid üksteisega üsna sarnased. Kõige tasavägisem oli võistlus viimases vanuserühmas ehk 3.–4. klasside hulgas.

Auhinnafondis oli nii raamatuid, maiustusi kui ka teatripileteid ja teaduskeskuse pääsmeid. Lisaks plaanib lastefond parimatest võistlustöödest välja anda luulekogu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!