Putukate olümpiamängud

13. mai 2014 Ülle Tamm, lasteaia Kivike liikumisõpetaja; Ruti Põder, lasteaia Tõruke liikumisõpetaja - Kommenteeri artiklit

27. märtsil toimus Tartu A Le Coq Sport spordimajas linna ja maakonna lasteaedade liikumispidu „Putukate olümpiamängud”. Lasteaedade liikumisõpetajate korraldatud üritus toimus juba viiendat korda. Kokku osales 27 lasteaiast 600 last.

Ürituse eestvedaja ja projektijuht oli Helika lasteaia liikumisõpetaja Tiina Kivisalu, kes ise kehastus töökaks ja igale poole jõudvaks Reporter Sipelgaks. Teda toetas Kai Lauk, kes oli karm, kuid õiglane Kohtunik.

Peo alguses toodi Lepatriinu (Urme Ernits) juhtimisel saali putukate olümpiamängude lipp ja seejärel sisenesid lasteaedade esindajad oma lippudega. Süttis olümpiatuli ja Ämblik (Selena Pihlapsoo) andis sportlaste nimel olümpiavande. Nüüd hakkasidki esinema lapsed.

Roheliste niitude staadionile oli kogunenud arvukas putukapere. Näha sai putukate jäätantsu, lillede ja putukate kevadmänge ning rõõmsalt sibavaid suviseid putukaid. Isegi robotputukad olid kohale saabunud, et oma tantsu näidata. Ühed sipelgad võimlesid, teised siblisid lilleõiel. Õrnad liblikad lendasid niidul, vallatumad liblikad tulid pallidega ja mängisid pallikooli.

Äkki oli esinemispaik täis vesinäitsikuid ja ketasjooksikuid, kes olid esinemiseks kaasa võtnud tõstekangid ning näitasid oma ühtsust ja jõudu. Pealtvaatajad said nautida uhkete tigude toimetamist ning sajajalgsete askeldusi. Julged lepatriinud tantsisid koos draakonitega ja säravad põrnikad rallitasid niidul. Kõik saalis viibijad said võimelda koos graatsilise ämblikuga. Nii tore oli end korraks liigutada, et siis jälle vaadata teiste laste esinemisi.

P3270375Esinemiskavades sai näha hommikuvõimlemist ja liblikatejoogat, rokki ja rahulikult tiirlevat olümpiakarusselli. Valged tuvid tantsisid olümpiarõngastega. Töökad mesilased korjasid lilledelt õietolmu ning näljased sipelgad olid praemuna väljakule tirinud. Pidevalt toimus midagi põnevat. Igal lasteaial oli selgeks õpitud oma liikumiskava. Muusika eest hoolitsesid Kairi Paama ja Ruti Põder.

Lastel olid liikumiskavad väga hästi selged ning nad nautisid esinemist. Tõeline elamus oli lõpus esitatud ühistants. Korraga tantsis 600 last värviliste sabapallidega. Iga lasteaia esinejatel oli kindel värv ning nendest kujunesid saali olümpiarõngaste värvid.

Pealtvaatajad said kaasa elada liikumiskavade vahele põimitud lõbusatele vaheklippidele erinevatest spordialadest. Nad nägid kui kiire võib olla Ämblik jooksurajal, imetlesid Mesilase (Egle Madissoo) osavust vasaraheiteringis, nautisid Rohutirtsu (Ülle Tamm) vehklemisoskust, üllatusid Lepatriinu ujumiskiirusest ning vaimustusid tema jõust tõstevõistlusel. Samuti selgitati lastele ausa mängu põhimõtteid. Kõik osalejad said tubli esinemise eest mälestuseks tänukirja, kosutuseks šokolaadi ja mahlajoogi ning lustimiseks mullitaja.

Üritus toimub iga kolme aasta tagant ja on väga oodatud. Tänud kõigile liikumisõpetajatele, kes õpetasid lastele toredad liikumiskavad. Loodame, et ka edaspidi leidub tublisid tegijaid ja toetajaid, et koolieelikud saaksid mõnusa esinemiskogemuse. Lapsed on alati tublid!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!