Riigikogu arutas tasuta koolilõuna pakkumist gümnasistidele

15. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Riigikogus läbis esimese lugemise põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ja kutseõppeasutuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis tagaks lisaks põhiharidust omandavatele õpilastele tasuta koolilõuna ka keskharidust omandavatele õpilastele.

Eelnõu näeb ette ka koolilõuna päevase toetuse alammäära tõstmise praeguselt 78 sendilt ühe euroni õpilase kohta.

Kui tõsta koolilõuna toetus ühe euroni ning lisada toetuse saajate hulka ka gümnaasiumiõpilased, oleks täiendav kulu riigieelarvele 8,9 miljonit eurot, ütles eelnõu algatanud Keskerakonna esindaja Mailis Reps.

Kultuurikomisjoni liige Paul-Eerik Rummo tegi kultuurikomisjoni nimel ettepaneku eelnõu esimene lugemine lõpetada ning oodata ära Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide esitatava eelnõu, mis samuti käsitleb koolilõuna toetuse maksmist lisaks põhikooliõpilastele ka gümnaasiumiõpilastele, ning langetada otsus kahe eelnõu kõrvutamisel.

1.–9. klassi õpilastele pakutakse tasuta koolilõunat alates 1. jaanuarist 2006.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!