Sadakond Harju- ja Raplamaa last koguneb ohutuspäevale

26. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Harjumaal Viikingite külas toimub täna ohutuspäev „Teeme head” Kose valla koolide ja Juuru gümnaasiumi esimeste klassidele lastele. Viiendat aastat toimuva ohutuspäeva eesmärk on õpetada ja väärtustada turvalist elukeskkonda ning tõsta laste keskkonnateadlikkust.

Koolituspäev on üles ehitatud töötubadena, kus õpetatakse ohutut käitumist. Päästeamet näitab, mis juhtub, kui põlevat õli üritatakse kustutada veega ja õpetab, et tuleb takistada õhu juurdepääs tulele. Demineerijad kõnelevad, kuidas tunda ära lõhkekeha ning käituda, kui leiad kahtlase eseme. Samuti räägitakse lastele jalgrattaga liiklemisest, tutvustatakse kohustuslikku turvavarustust, juhitakse tähelepanu seadustele ja liiklusmärkidele.

Töötubades tutvustavad päästekeskus ja kiirabi oma masinaid ja varustust ning õpetavad tule- ja veeohutust ning esmaabi. Ka korraldatakse säästva keskkonna käsitöö õpituba ning tutvustatakse muistsete eestlaste seotust viikingitega ja selleaegset elu-olu.

Maapiirkondades elavate laste teadmised ning oskused ohutult käituda ja keskkonda hoida on tihtipeale vähesed ning ohtlikes situatsioonides ei osata tegutseda, samuti on väga oluline teadmine, kuskohast abi saada, seisab päeva korraldava Laste ja Noorte Projektide Arenduse MTÜ teates.

Lisainfot leiab veebilehelt: www.teemehead.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!