Tartu lasteaialapsed osalesid saksakeelsel lauluvõistlusel

26. mai 2014 Liina Arras, Tartu lasteaia Lotte muusikaõpetaja; Anne Oona, õppealajuhataja - Kommenteeri artiklit

Saksakeelne lauluvõistlus „Lautstark” toimus tänavu 10. mail Tallinnas juba viiendat korda ja sellest on saanud tore traditsioon, mis toob kokku noored saksa keele õppijad üle kogu Eesti. Võistluse põhiideeks on muusika ja rütmide abiga näidata, et saksa keele õppimine on põnev ja lõbus.

Tartu lasteaia Lotte 4-aastased laululapsed Kätlin Elisabet, Simona ja Madli olid lauluvõistlusel kõige nooremad ning liigutasid kuulajaid oma kauni laulu ja kellamänguga. Esitusele tuli laul „Laterne, Laterne”. Lapsi juhendasid saksa keele õpetaja Imbi Mesila ja muusikaõpetaja Liina Arras.

Lasteaed Lotte on liitunud projektiga „Frühes Deutsch im Kindergarten” ning huvi saksa keele vastu üha suureneb. Laienenud on laste silmaring, üha enam on tekkinud huvi teiste maade ja rahvaste vastu, arenenud on üldine õppimisvõime. Laste arendamine toimub õpetaja Imbi eestvedamisel juba neljandat aastat läbi lastesõbralike meetodite, laulude, mängude, käeliste tegevuste ning ühisürituste.

Esinejad koos Saksa suursaadiku Christian  Matthias Schlagaga. Foto: Goethe instituut (Andres Treial)

Esinejad koos Saksa suursaadiku Christian
Matthias Schlagaga. Foto: Goethe-Institut (Andres Treial)

12. novembril 2013 tähistas Lotte-lasteaia pere üheskoos püha Martini päeva. See tore päev sai teoks tänu õpetaja Imbi Mesila ja Saksamaalt pooleks aastaks meie lasteaeda praktikale tulnud Jennifer Sticherti eestvedamisele. Rühmades meisterdati üheskoos värvilisi laternaid, mille valmistamisse olid kaasatud ka lapsevanemad. Suur laternatemeri ühises rongkäigus soojendas meie kõigi südameid ning nii valitigi laul „Laterne, Laterne” lauluvõistlusel „Lautstark” esitamiseks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!