Tartus tuleb rahvusvaheline hariduse visioonikonverents

6. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 7. mail kell 13 korraldab teaduskeskus AHHAA rahvusvahelise visioonikonverentsi „Edutainment Eestis 2014”, mis otsib vastuseid küsimustele, kuidas muuta õpetamine innovaatilisemaks ning tuua tagasi säde õppijate ja õpetajate silmadesse.

AHHAA uue maja 3. sünnipäeval aset leidev visioonikonverents soovib leida vastuse küsimusele, kuidas suunata Eesti haridussüsteem teadmuspõhise, innovaatilise ja õhinapõhise õppe poole.

„Eesti haridusnäitajad on maailma mastaabis esirinnas, kuid Eesti lapsed ja ka õpetajad ei ole koolis õnnelikud. 21. sajandil pole võimalik tulemuslikult õpetada 200 aasta vanuse metoodikaga militaarsüsteemis distsipliiniloomise kaasabil,” ütles AHHAA hariduskoostöö juht Matti Orav. „AHHAA püüab oma uudse aktiiv- ja avastusõppe kaudu leida lahendusi, kuidas õpetajad ja õpilased leiaksid üles sädeme oma silmist ning kuidas mitte ära kaotada laste loomupärast huvi kõige uue vastu.”

Konverentsil räägivad oma ala vaieldamatud tippasjatundjad edutainment’i hetkeseisust Eestis ja välismaal ning üheskoos püütakse luua visiooni sellest, missugune võiks olla teaduse populariseerimise tulevik Eestis.

AHHAA visioonikonverentsil astuvad üles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, akadeemik Jaak Aaviksoo, Tartu ülikooli füüsika instituudi juhataja Jaak Kikas, Tartu ülikooli arendusprorektor Erik Puura, AHHAA idee üks autoritest ja Eesti maaülikooli tehnikainstituudi dotsent Jaak Jaaniste. Oma teadmisi ja kogemusi jagab Taani teaduskeskuse Experimentarium asutaja ja kauaaegne juht Asger Høeg. AHHAA hariduskoostöö juht Matti Orav ja AHHAA-õppe projektijuht Liina Vaher tutvustavad lähemalt AHHAA uudseid ja avastuslikke õppeprogramme. Konverentsi juhib Jääaja keskuse juhataja Anneli Parksepp.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!