Tasuta lõunat hakkavad tõenäoliselt saama ka gümnasistid

19. mai 2014 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium saatis kooskõlastusele eelnõu, millega riik toetab gümnasistidele tasuta sooja koolilõuna võimaldamist, teatas ministeeriumi pressitalitus.

„On riigi huvides, et kõik võimekad lapsed saaksid gümnaasiumihariduse sõltumata pere sissetulekust. Täna elab meil ligi 20 protsenti gümnaasiumiealistest noortest vaesuses, mistõttu kaasneb paljudele peredele lapse gümnaasiumisse astumisega koheselt ka märkimisväärne lisakulu. Peaksime soodustama kõigi noorte õpinguid, mistõttu laiendabki riik koolilõuna saajate ringi,” ütles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Eelnõu järgi saaksid koolipidajad – omavalitsused ja erakoolide omanikud – järgmisest aastast kokku senisest peaaegu kolm miljonit eurot rohkem riiklikku koolilõunatoetust. Munitsipaalkoolides on tänavu kokku enam kui 20 000, erakoolides üle 1000 ja riigigümnaasiumides 1500 gümnasisti.

Toetuse suurus on 136,5 eurot iga gümnaasiumiõpilase kohta kooliaasta jooksul ehk 78 senti päevas.

Praegu toetab riik koolilõuna võimaldamist ainult põhikooliõpilastele, kuid juba praegu pakuvad paljud omavalitsused tasuta või väikese lisatasuga koolilõunat ka gümnaasiuminoortele. „Nüüd aitame seda teha ka teistel koolipidajatel,” sõnas minister.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!