Annelinna gümnaasium oli olümpialainel

5. juuni 2014 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

2. juuni hommikul marssis kogu Tartu Annelinna gümnaasium staadionile, et avada pidulikult kooli ajaloo esimesed olümpiamängud.

Kahe vihmasagara vahele mahtunud tseremoonia oli suurejooneline: klassid olid kehastunud eri riikide delegatsioonideks, kolonni ees kandis tõrvikut vilistlasest rühmvõimlemise maailmameister Alisa Jasnova ning tema järel lehvitas Eesti olümpiaakadeemia lippu Tai poksi Euroopa meister, 10. klassi õpilane Maksim Ivanov. Avamispidu ilmestasid „riikide” etteasted.

Esimesel päeval astuti võistlustulle viiel individuaal- ning teisel päeval viiel meeskondlikul alal.

Direktor Hiie Asseri sõnul on kool olnud olümpialainel kogu õppeaasta tähistamaks kooli 50 aasta juubelit ja liikumisaastat. Oma panuse on andnud kõik õpetajad. Õpilastega on kohtumas käinud kuulsad sportlased, toimunud on maskotikonkurss, „Kuldvillak”. Iga klass sai loosiga ühe riigi, õppis selgeks hümni ja isetegevusnumbri ning tuli ka võistlus­areenile just selle riigi lipu all ja sobivas riietuses.

„Pole kuulnud aasta jooksul eriti virinat,” lausus Asser. „Algul küsiti, kas on võimalik hiina keeles hümn selgeks saada, aga isetegevusülevaatus näitas, et kõik on võimalik. Lätis ekskursioonil käinud klass üllatas giidi, lauldes hümni läti keeles.”

Olümpiamängude korraldamist toetasid Eesti olümpiaakadeemia ja Tartu kultuurkapital, kool ise oli peasponsor. Jagati ohtralt autasusid, nii spordivõistluste kui teiste olümpiateemaliste konkursside parimatele.

„Ei taha panna siiski rõhku võidule ja punktilugemisele, kõik on ju võidumehed,” lisas Asser.

Alisa Jasnova ütles, et tundis uhkust, kui kool just teda kutsus tõrvikut kandma.

Maksim Ivanovi arvates oli hea mõte lasta kooliperel tunda olümpiamängude õhustikku.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!