Aprilli seisuga on õpetajate keskmine palk 962 eurot

17. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Aasta esimese nelja kuu seisuga oli omavalitsuste andmetel õpetajate keskmine brutopalk täisametikoha arvestuses 962 eurot, mis on 13% enam kui mullu samal ajal, teatas haridusministeeriumi pressitalitus.

Õpetajate töötasu ületas riigi keskmise 54 omavalitsuses, sealhulgas suuremates linnades: Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Aprilli lõpuks ületas õpetajate keskmine palk tuhande euro piiri 27 omavalitsuses, millest valdav enamus olid vallad. Kõige kõrgem keskmine palk oli Koeru, Sangaste ja Sauga vallas jäädes 1150–1350 euro kanti.

Omavalitsused said sellel aastal õpetajate palgatoetust keskmiselt 978 eurot iga õpetaja ametikoha kohta, millele lisandub aasta jooksul riigilt toetuslepingutega eraldatav raha, mis seni õpetaja palgastatistikas täielikult ei kajastunud. Palgatoetust oli kasutatud nelja kuu arvestuses keskmiselt 99% ulatuses. Eelmisel aastal samal ajal oli näitaja 93,6%.

Õpetajate miinimumpalk on selle aasta jaanuarist 800 eurot kuus.

Täieliku ülevaate leiab veebilehelt www.HaridusSilm.ee õpetajate palgaanalüüsi alt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!