Audenteses peeti lemmikloomapäeva

10. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Möödunud neljapäeval võis Audentese erakoolis kohata koeri, kasse, küülikuid, merisigu ja kilpkonnasid – kokku enam kui 60 looma, kelle olid üheksandat korda toimunud lemmikloomapäeval kooli kaasa võtnud 1.–4. klassi õpilased.

Audentsese erakooli direktori Ahto Orava sõnul on lemmikloomapäev muutunud iga aastaga järjest populaarsemaks. „Kui esimestel aastatel toimusid kohtumised lemmikutega klassides, siis viimastel aastatel oleme end osalevate lemmikloomade arvu suurenemise tõttu sättinud sisse kooli pargis,” ütles Orav.

Orava sõnul ei tasu kindlasti alahinnata lemmiklooma mõju lapse arengule. „On ju loom tingimusteta sõber, kes omakorda õpetab lapsele hoolimist ja vastutustunnet, mis on väga oluline edasises elus hakkama saamisel,” ütles ta.

Ka koolipsühholoog Marie Maarendi sõnul on lemmikloom lapse arengule igas mõttes väga kasulik ja õpetlik. „Koolipsühholoogina näen, millise pühendumusega lapsed oma loomadest räägivad ja kui oluliseks pereliikmeks nad loomi peavad. Lemmikloomad võimaldavad lapsel õppida sotsiaalseid oskusi, arendada empaatiat, pakkuda ja tunda hoolitsust ning armastust. Kui kodus on olemas vähegi sobivad tingimused lemmiklooma pidamiseks, on see hea investeering lapse arengusse,” rääkis Maarend. Ta lisas, et sageli on just lemmikloom lapsele hobi, mis aitab ta arvuti või televiisori juurest eemale.

Audentese erakooli algkoolis õpib 110 last, kellest 63%-l (69 õpilasel) on vähemalt üks koduloom. „Paljudes kodudes on isegi mitu looma. Näiteks ühel esimese klassi lapsel on koer, kass, kilpkonn, kala, jänes ja kolm hobust,” ütles Maarend.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!