Hispaanias ilmusid eesti muinasjutud

5. juuni 2014 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Madridi kirjastus Xorki andis välja valimiku „Cuentos tradicionales estonios”, mis sisaldab 29 eesti muinasjuttu Hella Aarelaiu, Esther Bartolomé Ponsi ja Albert Lázaro-Tinauti tõlkes.

Jüri Talveti koostatud raamatus on seitse juttu F. R. Kreutzwaldilt, kaheksa M. J. Eisenilt, üksteist J. Kunderilt ning lisaks kolm setu muinasjuttu. Sama muinasjutuvalimik, milles on tuntumatest juttudest näiteks „Suur Peeter ja Väike Peeter”, „Puulane ja tohtlane”, „Vaeslapse käsikivi” on kirjastuse Perioodika abil 1980.–1990. aastatel ilmunud ka inglise, saksa ja vene keeles. Nüüdne hispaaniakeelne uustrükk sisaldab koostaja pikema saatesõna ning värsked pildid, mille autor on noor hispaania kunstnik María de Prada.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!