Kullo lastegaleriis saab näha aasta jooksul tehtud joonistusi

10. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna huvikeskuse Kullo lastegaleriis on kuni 28. juunini avatud juba 14. korda aset leidnud joonistamise ja maalimise kursuse aastanäitus „Soe ja külm“.

Õpetaja Kersti Linnamäe juhendatud 14–19-aastaste noorte loomingu näituse pealkiri kasvas välja ühest edasijõudnute rühma kompositsiooniteemast, mis oli mõeldud koloriidiülesandena – autorid pidid looma maaliseeria, mille üks osa on soojades ja teine osa külmades toonides, eesmärgiga uurida värvide omadusi ja olemust, kirjutasid korraldajad.

Lisades, et jõuti äratundmisele, et sooje toone on palju rohkem kui külmi, ning see, kuidas keegi värve tajub on väga subjektiivne – mis ühele tundub soe võib teise autori jaoks olla külm.

Kui näitusel leidub tavapäraselt ka algajate abstraktseid kompositsioone, siis ühes näituseruumis on seekord erakordselt väljas kassimaalid, mille ostmisega saab toetada kasside turvakodu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!