Muuseumid korraldavad haridusmessi

3. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 6. juunil kella 12–17 toimub Viimsi vabaõhumuuseumi õuel esimene Eesti muuseumihariduse mess „Aja võit”, millel osaleb üle 40 mäluasutuse, kes tutvustavad oma haridus- ja meelelahutusprogramme, elamuspakkumisi, õpivõimalusi ja muid põnevaid tegemisi. Sissepääs messile on tasuta!

Messile on väga oodatud kõik õpetajad ja noortega tööd tegevad inimesed, et aidata neil täiendada õppetööd haridusprogrammide abil ning tuua nende kaudu õpilasi rohkem muuseumidesse.

Kuna kohal on suur hulk Eesti muuseume, teadus- ja teemaparke, teatreid ja kirjastusi, on see hea võimalus ühe messikülastusega teha tutvust nende kõigiga ning planeerida tegemisi suveks ja uueks õppeaastaks.

Muuseumid ei ole tänapäeval enam pelgalt kultuuri- vaid ka haridusasutused ning pakuvad põnevaid haridusprogramme, mis on seotud muuseumide temaatika ja eripäraga, näituste ja uurimustöödega, tuues täiendust nii kooliprogrammi kui ka elavdades tavapärast muuseumikülastust.

Külastajaid peaks meelitama ka loosiratas, millest võib leida tasuta pääsme tervele klassile või rühmale näiteks Ahhaa teaduskeskusse, teletorni, rahvusooperisse Estonia või hoopis Viimsi uude kinno. Paljud Eesti muuseumid on aga messilt saadava salasõna alusel huvilistele tasuta avatud messile järgneval nädalavahetusel.

Kohapeal on ajastutruud kohvikud ning läheduses asub RMK Viimsi looduskeskuse uus näitusemaja „Metsas on väge“, Viimsi uus kino ja Eesti sõjamuuseum. Kel soovi võib vabaõhumuuseumi platsile jääda oma piknikku pidama ka kauemaks.

Tallinna kesklinnast saab Viimsi vabaõhumuuseumisse bussiliiniga nr 114 ja marsruuttaksoga nr 260.

Messile pääseb tasuta ning vihma korral toimub Viimsi vabaõhumuuseumi kõrval asuvas rannarahva muuseumis.

Lisainfot leiab ürituse veebilehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!