Õpetajate järgmise aasta miinimumpalk selgub sügisel

18. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski kinnitas kolmapäeval toimunud konsultatsioonidel, et järgmisel aastal õpetajate miinimumpalk tõuseb ning omavalitsustele antav palgatoetus ja õpetajate tegelik palk kindlasti kasvab, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressitalitus.

„Nagu igal aastal, saab neil teemadel selgust alles sügisel, kui tulnud on uus majandusprognoos ning eelarveotsused langetatud. Konkreetsete numbrite juurde saab tulla tagasi septembris-oktoobris,” sõnas minister, rõhutades, et õpetajate palgatõus on valitsuse prioriteet.

Täna toimunud konsultatsioonidel õpetajate järgmise aasta miinimumpalga üle toodi esile, et võrreldes 2012. aastaga on õpetajate miinimumpalk tõusnud 644 eurot 800 eurole ning keskmine palk 812 eurolt 2012. aastal 962 euroni tänavu aprilliks. Omavalitsused said sellel aastal riigilt õpetajate palgatoetust keskmiselt 978 eurot iga õpetaja ametikoha kohta.

Läbirääkimiste asemel toimusid sellel aastal taas konsultatsioonid, sest kohalike omavalitsuste liitude esindajad – Eesti Maaomavalitsuste Liit ning Eesti Linnade Liit – saabusid läbirääkimistele ilma volitusteta. Konsultatsioonidel osalesid veel Eesti Õpetajate Liidu ning Eesti Haridustöötajate Liidu esindajad.

Läbirääkimised toimuvad põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse § 76 alusel tööandjate esindajatena haridus- ja teadusministri ja üleriigiliste kohaliku omavalitsuse üksuste liitude volitatud esindajate või kohaliku omavalitsuse üksuste ja erakoole pidavate eraõiguslike juriidiliste isikute volitatud esindajate ning töötajate esindajana õpetajate registreeritud ühenduste volitatud esindajate vahel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!