Ossinovski: keelekursuste tase vajab riigi tähelepanu

19. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeeriumi presitalituse teatel külastas haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski kolmapäeval keeleinspektsiooni ning kohtumisel inspektsiooni juhi Ilmar Tomuskiga arutati riigi rolli keelekursuste kvaliteedi tagamisel ja keele õppimist motiveeriva süsteemi loomisel.

„Riik peab senisest tõsisemalt tegelema keelekursuste kvaliteediga ning leidma võimalused, kuidas motiveerida inimesi keelt õppima. Meie eesmärgiks peab olema toetada inimesi selles, et nad eesti keele selgeks õpiksid vajalikul tasemel,” ütles minister.

Inspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk märkis, et väga paljud kursustel käijad ei ole rahul nende kvaliteedi ja tulemustega. „Keelejärelevalve käigus kogutud andmete põhjal võib julgelt öelda, et keelekursuste kvaliteedis ja vastavuses reaalsete vajadustega on suured probleemid. Vaja on, et riik toetaks täiskasvanute keeleõpet ning inspektsioon saab omalt poolt toetada õppe kvaliteedi parandamist nõu ja jõuga.”

Ministeeriumi teatel ei ole eraturul eesti keele kursuste pakkujate üle sisuliselt järelevalvet, mis on tekitanud palju negatiivseid emotsioone inimeste seas, kes on tahtnud eesti keelt õppida ning panustanud selleks aega ja raha, ent mõne aja pärast avastanud, et koolitaja ei olnud piisavalt tasemel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!