Prantsusmaal tunnustati lasteraamatuid

5. juuni 2014 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

Sarnaselt meie Nukitsa auhinnaga anti mai lõpus Prantsusmaal välja lastekirjanduse auhind Livrentête, mille nominentide ja laureaatidegi seas oli eestlasilegi tuttavaid.

11–13-aastaste ehk noorteromaani kategoorias võitis preemia hiljuti eesti keelde tõlgitud R. J. Palacio psühholoogilis-sotsiaalne romaan „Ime” (ilmunud kirjastuselt Hea Lugu), mis kõneleb sünnipäraselt moondunud näoga koolipoisi ja tema lähedaste elust, pidevast kurnavast tähelepanust, sallivusest ja sallimatusest, eneseületustest ja igatsusest normaalsuse järele.

Samas kategoorias oli nominendiks soome kirjaniku Siri Kolu raamat „Meie, Rööbelid”, mis on samuti eesti lugejale tuttav.

9−11-aastaste ehk lasteromaani kategoorias valiti nominentide sekka ka eesti lastekirjaniku Piret Raua raamat „Natuke napakad lood” (prantsuskeelse pealkirjaga „Le thé des poissons et autres histoires”, tõlkinud Jean Pascal Ollivry, kirjastus Rouergue).

Sarnaselt Nukitsa konkursiga valivad ka Livrentête’i puhul võitjad välja lapsed ja noored ise. Sel aastal oli hääletajaid üle 19 000.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!