TALIS-e uuringus vaadeldi õpetamist ja õppimist

23. juuni 2014 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

25. ja 26. juunil osaleb Eesti delegatsioon Tokyos OECD rahvusvahelise õpetamise ja õppimise uuringu TALIS esitlusel. Uuringu küsimustele vastas meil 197 koolijuhti ja 3214 õpetajat.

TALIS-e siht oli koguda infot õppekeskkonna ja õpetajate töötingimuste kohta rõhuasetusega sellel, kuidas need tingimused mõjutavad õpetajate töö pedagoogilist aspekti ning kooli õppekeskkonda. TALIS-e analüüs võimaldab võrrelda riike ja tuua välja sarnaseid probleeme

Uuringu valimisse kuulusid enam kui 30 riigi õpetajad, kes töötavad 7.−9. klassi ehk 15-aastaste õpilastega, ja koolijuhid.

Uuring koosnes kolmest etapist: eeluuringus 2011. aasta suvel koguti kvalitatiivseid andmeid ja koostati testuuringu küsimustikud. Testuuring toimus Eestis märtsis 2012 ja sellest võttis osa 329 vastajat 20 koolist. Testuuringu andmeid ei avaldata, kuid need olid vajalikud põhiuuringu küsimustike koostamiseks. Põhiuuring viidi Eestis läbi mullu kevadel.

TALIS 2013 toimus Eestis ESF-i programmi „Üldhariduse pedagoogide kvalifikatsiooni tõstmine 2008−2014” raames. Eesti siseriiklik raport valmib 2014. aasta lõpuks ja pannakse üles haridus- ja teadusministeeriumi kodulehele.

TALIS-e esimene uuring, kus osales ka Eesti, viidi läbi 2008. aastal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!