Tartus on praktikal 20 inglasest kutseõppurit

18. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Nädala lõpuni praktiseerivad Tartu kutsehariduskeskuse õppetöökodades vahetusõpilasena 20 Inglismaa Derby kolledži koka- ja pagari ning kosmeetika- ja floristikaõppurit. Keskuse restoranis saab täna traditsioonilisi inglise roogi.

Kokandusala kutseõpetaja Ian Basterfieldi sõnul pakutakse tartlastele inglise köögi klassikuid moodsas gastropub´i võtmes. Menüüs on näiteks õlletaignas kala, hakkliha-köögivilja vormiroog, grillitud verikäkk pošeeritud munaga, küpsetatud õun krõbeda katte all ja muudki. Hinnad jäävad 1,5–3,5 euro vahele.

Ian Basterfield kinnitas, et noortele on Tartus väga meeldinud. „Kooli õppeköögis on noored palju juurde õppinud nii tehnikat kui ka kulinaarset poolt – näiteks kartulisalati valmistamist,” rääkis Basterfield ja tunnustas head koostööd siinsete kokaõpilastega.

Kutsehariduskeskuse ilusalongis toimetab inglise juuksur ja kosmeetikud koos kutseõpetaja Alison Murdiniga. Floristid aitavad lilli seada Jardini lilleäris, noored meigikunstnikud on kätt proovinud Emajõe suveteatri osatäitjate ja Antoniuse õue modellide peal. Kokandusõpilased on külastanud A Le Coq’i õlletehast ja restorani Chez André.

Projektijuht Andrei Atskasovi sõnul panustab Tartu kutsehariduskeskus üha enam rahvusvahelisele koostööle. „Lisaks kutseõppurite välispraktikale saatmisele on välismaa noored leidnud tee Tartusse. Näiteks äsja oli praktikal Soome Vantaa ametikooli turismiõppur, ehitajad ja müüjad,“ kinnitas ta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!