In Memoriam: Sirje Kereme

31. juuli 2014 Kuressaare gümnaasium - Kommenteeri artiklit

Meid on tabanud raske kaotus. 24. juulil lahkus meie hulgast ootamatult armastatud ja tunnustatud õpetaja Sirje Kereme.

Sirje Kereme sündis 2. juunil 1963. aastal. Kuressaare gümnaasiumi lõpetamise järel viisid õpingud ta Eesti põllumajanduse akadeemiasse, kus ta omandas põllumajanduse ökonoomika ja organiseerimise eriala. 2004. aastal pälvis Sirje Tallinna ülikoolis kutsemagistri kraadi, kaitstes magistritöö teemal „Infotehnoloogia rakendamine 5. ja 7. klassi loodusõpetuses õpimotivatsiooni mõjutamise vahendina”. 2007. aastast omistati Sirje Keremele pedagoog-metoodiku ametijärk.

Sirje Kereme oli Tiigrihüppe SA ja HITSA koostöövõrgustiku koolitaja ning osales konsultandina ka eRiigi Akadeemia ja välisministeeriumi välisabiprojektides Gruusias ja Moldovas.

Kuressaare gümnaasiumis oli ta Teadusmaa projektigrupi eestvedaja ja innustaja. Tema õpilased pälvisid arvukalt tunnustusi uurimis- ja projektitööde konkurssidelt.

Sirje Kereme tegemised pälvisid tunnustust. 2012. aastal omistati talle Microsofti innovaatilise õpetaja tunnustus, Teadusmaa töögrupp pälvis riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija tiitli 2011. aastal. Samuti on ta saavutanud mitmesuguseid tunnustusi rahvusvaheliste koostööprojektide konkurssidelt ja õpilaste uurimistööde juhendamise eest.

Sirje Kereme oli hinnatud ja armastatud õpetaja, klassijuhataja, koolitaja, kel jätkus õpilaste jaoks alati aega ja energiat. Enda juhatatud klassidest on Sirje suutnud luua ühtsed hoolivad pered, kes ikka ja jälle Sirje juurde vilistlastena tagasi on tulnud, rääkima enda tegemistest ja tihti ka nõu küsima.

Sirje Kereme oli nelja tubli tütre ema, hoolitsev perenaine, kelle tööka ja maitseka käe all on kujundatud kaunis kodu Nasval.

Sirje Kereme algatatud ja koolis suurt populaarsust pälvinud üritused ja tegemised jäävad koolis Sirjet meenutama ja igatsema.

Paljud plaanid, mõtted ja unistused tuleb ellu viia nüüd kolleegidel ja õpilastel. See kaotus on meie kooliperele väga raske.

Puhka rahus, armas Sirje!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!