Loodusmängude pesa Tartus ootab loodusesõpru

23. juuli 2014 - Kommenteeri artiklit

Tartu loodusmajas on augusti lõpuni avatud tasuta loodusmängude pesa, kus igas vanuses loodusesõbrad saavad suvel mängides aega veeta ja loodust avastada. Eelkooliealisi oodatakse sinna koos vanematega, kooliealisi koos sõpradega.

Kohapeal on valik loodusteemalisi laua-, kaardi- ja põrandamänge nii väikestele kui ka suurtele. Pesas on palju mänge, mida poest ei leia. Pisikesed saavad aega veeta pehmete loomadega mängides või joonistades. Täiskasvanutele pakutakse loodus- ja keskkonnateemalist lugemist.

„Kuna loodusmaja lastel ja õpetajatel on juulikuus suvepuhkus ning huviringe ei toimu, siis otsustasime loodusmajja kogutud mängud kõikidele huvilistele mängimiseks välja pakkuda,” selgitas üks mängupesa juhendajatest Kaisa Haugas.

Seni on tema sõnul läinud rahulikult, aga toredalt. „Mõnel hetkel on loodusmängude pesa täis vilgast ja kiiret elu, seejärel on taas vaiksem. Mängimas on käinud näiteks loodusmaja näitusi külastavate vanemate lapsed, samuti loodusmaja õpilased. Mõni lapsevanem on käinud oma lapsega koos lauamänge mängimas. Käinud on ka erivajadusega lapsi ja noori. Kõige noorem külastaja on olnud alla aastane,” rääkis Haugas Õpetajate Lehele.

 Ta lisas, et pisemad on pesas joonistanud, pilte värvinud ja puslesid kokku pannud. Ka on kasutust leidnud ehitusklotsid, mänguloomad ja pallid. „Mõned noored on olnud huvitatud hoopis raamatute lugemisest-vaatamisest. Suuremad lapsed on mänginud lauamänge, lapsevanemad vaadanud loodusmajas välja pandud näitusi, tutvunud maja endaga või mänginud koos lastega,” kirjeldas Haugas pesa tegemisi

Tartu loodusmajas asuv loodusmängude pesa on avatud 28. augustini igal neljapäeval kella 11—14 ning igal laupäeval kella 13—16.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!