Mais oli õpetajate keskmine palk 966 eurot

16. juuli 2014 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel oli aasta esimese viie kuu seisuga  õpetajate keskmine brutopalk täistööaja arvestuses 966 eurot, mis on 12,5% kõrgem kui mullu samal ajal. Õpetajate miinimumpalk on selle aasta jaanuarist 800 eurot kuus.

Omavalitsuste raamatupidajatelt ministeeriumile saabunud andmetel ületas õpetajate töötasu 966 eurot kuus ehk riigi keskmise 56 omavalitsuses, sealhulgas suuremates linnades – Narvas, Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Enam kui 1000 eurot oli õpetajate keskmine töötasu mai lõpuks 30 omavalitsuses, millest enamik olid vallad.

Kõige kõrgem keskmine palk oli Koeru, Sangaste ja Sauga vallas, jäädes 1150–1350 euro vahele.

Lisainfot leiab veebilehelt www.haridussilm.ee õpetajate palgaanalüüsi alt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!