SA Archimedes toetab haridus- ja noortevaldkonda 7,6 miljoniga

3. juuli 2014 - Kommenteeri artiklit

Sihtasutus Archimedes toetab Euroopa Liidu uue haridus-, noorte-, ja spordiprogrammi Erasmus+ esimeses taotlusvoorus Eesti hariduse ja noorte valdkonna rahvusvahelist koostööd kokku ligikaudu 7,6 miljoni euroga, teatas SA Archimedes.

Erasmus+ liidab endas senised koostööprogrammid „Euroopa elukestva õppe programm”, „Euroopa Noored”, samuti Euroopa komisjoni rahvusvahelised kõrgharidusprogrammid ja spordiprogrammi ning pakub üliõpilastele, noortele, haridus- ja noorsootöötajatele võimalust õppida, osaleda koolitusel, saada töökogemus või teha vabatahtlikku tööd välismaal. Programmi eesmärk on rahvusvahelise kogemuse ja koostöö toel edendada oskusi ja tööalast konkurentsivõimet ning ajakohastada haridus- ja koolitussüsteeme ning noorsootööd.

„Eesti on tulemuslikult rakendanud Euroopa Liidu seniseid haridus- ja noorteprogramme. Nüüd on uus ülesanne ühendprogrammi rakendamine, kus olulisel kohal on rahvusvaheline koostöö ja poliitikauuendused haridus- ning noortevaldkonnale. EL-i programmid on oluliselt kaasa aidanud Eesti haridus- ja noortevaldkonna rahvusvahelisele tuntusele ning uus programm võimaldab seda veelgi enam,” tõdes haridus- ja teadusministeeriumi Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja ning Erasmus+ riiklik esindaja Kalmar Kurs.

Aastatel  2014–2020 toetab Erasmus+ programm 14,7 miljardi euroga Euroopa haridus-, koolitus-, noorte- ja spordivaldkonna tugevdamist.

Esimeses taotlusvoorus toetatakse kõrghariduse valdkonda rohkem kui 4,5 miljoni euroga, noorte valdkonda projekte rohkem kui 0,68 miljoni euroga, üldhariduse valdkonda rohkem kui 0,28 miljoni euroga, kutsehariduse valdkonda rohkem kui 0,2 miljoni euroga ning täiskasvanuhariduse valdkonda rohkem kui 50 000 euroga, teatas SA Archimedes pressiesindaja.

Õpirände taotlusi esitati kokku 203, toetust saab neist 126 (62%). Kõige tihedam oli konkursisõel täiskasvanuhariduses, kus saab toetust alla 25% taotlejatest ning üldhariduses, kus vastav protsent on 42. Toetuse saajate seas on 31 kutsekooli, 24 kõrgkooli, 34 üldhariduskooli ning 33 noorte valdkonna organisatsiooni ja noortegruppi.

Lisainfot leiab: www.erasmuspluss.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!