Saaremaal algas sünge turismi suvekool

28. juuli 2014 - Saaremaal algas sünge turismi suvekool kommenteerimine on välja lülitatud

Pühapäeval, 27. juulil algas Saaremaal Mustjala vallas rahvusvaheline sünge turismi suvekool, milles arutletakse, kas ja miks minevikusündmustega seotud maastikud, objektid ja lood külastajat huvitavad, vahetatakse kogemusi sünge turismi arendamisest ning tutvustatakse sünge turismi sihtkohti välisriikides ja Eestis.

Teist korda toimuva suvekooli korraldajaks on TTÜ Kuressaare kolledž. Osalevad üliõpilased ja õppejõud Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust, Hollandist, USA-st ja Eestist.

Suvekool hõlmab õppekäike okupatsioonide muuseumisse, KGB-ga seotud paikadesse ja Patarei vanglasse Tallinnas ning keskendub küllalt uue turismiliigi – sünge turismi (dark tourism) ehk sõja- ja hävingupaikade, militaarmaastike, samuti ajaloomälestiste ning pärimusega seotud turismi tutvustamisele.

Õppekäikudel tutvutakse ka sünge turismiga seotud paikadega Saaremaal, näiteks Sõrve kunagistes lahingupaikades, Undva ja Ninase poolsaarel ning Hiiumaal Ristnas ja Tahkunas, kus asub Hiiumaa militaarmuuseum.

8. augustini toimuv rahvusvaheline suvekool aitab tihendada kõrgkoolidevahelist koostööd ja toetab turismi eriala edasiarendamist ning toimub EL-i programmi Erasmus toetusel.