Täna selguvad TLÜ-sse ja TTÜ-sse sissesaanud

18. juuli 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikool (TLÜ) ja Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) avalikustavad täna vastuvõetute nimekirjad ning ootavad sissesaanutelt kolme päeva jooksul kinnitust õppima asumise kohta.

TLÜ-sse õppima pürginud saavad oma tuleviku kohta infot alates reede hommikust vastuvõtu infosüsteemist SAIS (www.sais.ee), kus vastuvõetud ka oma õppimatulekut kinnitada saavad.

„Hiljemalt esmaspäeva, 21. juuli õhtul peavad sissesaanud oma õppimatuleku SAIS-is kindlasti ära kinnitama. Tähtajaks registreerumata üliõpilaste vastuvõtmisotsus tühistatakse ja vabanenud üliõpilaskohtadele võetakse vastu konkursiga välja jäänud kandidaadid pingerea alusel, kellel on taas kolm päeva aega oma õppimatulekut kinnitada,” ütles Tallinna ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Merit Paist.

Tallinna ülikooli esitati tänavu 9372 sisseastumisavaldust, sealhulgas rekordilised 534 avaldust välisriikidest (välisüliõpilaste vastuvõtt veel kestab). TLÜ võtab sel suvel vastu ca 2800 uut üliõpilast: bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppesse umbes 1830 tudengit, magistriõppesse 930 ja doktoriõppesse 41.

Ka TTÜ teavitab bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppe tudengikandidaate  sissesaamisest täna ning neilgi on kolm ööpäeva aega kinnitada oma õppimaasumist. Kui õppimatulek jääb kinnitamata, loetakse kandidaat samuti automaatselt loobunuks ja õppekoht läheb pingereas järgmisele, kellel on omakorda aega kolm ööpäeva. Kogu protsess kestab kuni 19. augustini või kuni vastuvõetavate tudengite arv saab täis. Korraga mitmele erialale oma õppima tulekut kinnitada ei saa.

TTÜ õppekavadele esitati sel aastal ligi 10 000 sisseastumisavaldust, neist bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse 5635. Sel aastal võtab TTÜ bakalaureuseõppesse vastu kuni 1710 ja magistriõppesse 1482 üliõpilast. Rakenduskõrgharidusõppe jaoks luuakse 490, viieaastase integreeritud õppe jaoks 230 uut kohta. Riikliku toetusega doktoriõppe kohtadele võetakse 76 uut doktoranti.

Suurimad konkursid on TTÜ bakalaureuseõppes logistika, ärinduse, geenitehnoloogia, rakenduskeemia ja biotehnoloogia ning tehnilise füüsika erialadele. Rakenduskõrgharidusõppe suurimad konkursid on rahvusvahelise majanduse ja ärikorralduse, majandusarvestuse, sadamamajandamise ja meretranspordi juhtimise, veeteede ohutuse korraldamise ning energiatehnika erialadele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!