Tartu ülikool saab neli valdkonda

21. juuli 2014 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 21. juulil kogunenud Tartu ülikooli senati uus koosseis otsustas erakorralisel istungil kehtestada kompromisslahendusena alates 1. jaanuarist 2016 ülikoolis neli valdkonda: humanitaarteaduste ja kunstide valdkond, sotsiaalteaduste valdkond, meditsiiniteaduste valdkond ning loodus- ja täppisteaduste valdkond.

Nelja suure valdkonna alla koonduvad teise tasandi üksustena instituudid ja kolledžid ning valdkonnavälised ülikooli asutused. Instituudi nimes võib senati otsusega kasutada sõna „teaduskond”. Instituutide, kolledžite ja ülikooli asutuste loomise (sh nimetamise), ümberkorraldamise ja lõpetamise otsustab senat.

„Kasutasime nõukogu viivitava veto otsusega saadud lisaaega maksimaalselt ära ning senat leppis täna kokku kompromissis, mis sündis akadeemiliste üksuste ettepanekute alusel ja rahuldab võimalikult paljude eri osapoolte huve. Ülikooli uue põhikirja vastuvõtmisega saab läbi järjekordne etapp seitse aastat tagasi alanud reformis, järgnevalt on võimalik jätkata arutelusid valdkonnasisese akadeemilise struktuuri moodustamise ja valdkonnasiseste allüksuste põhikirjade koostamise teemal – ka siin ootame akadeemiliste üksuste võimalikult aktiivset kaasarääkimist,” ütles Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm.

Senat võttis ülikooli uue põhikirja koos parandustega vastu 17 poolthääle ja kahe erapooletu häälega.

Senat kogunes erakorralisele istungile, kuna 26. juunil otsustas ülikooli nõukogu panna senatis maikuus vastu võetud põhikirjale viivitav veto.

Nõukogu peab senati teistkordselt vastu võetud põhikirja kinnitama 30 päeva jooksul, misjärel see jõustub 1. jaanuaril 2016.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!