Allkirjastatakse haridustöötajate Hea Tava Kokkulepe

27. aug. 2014 - Kommenteeri artiklit

NB! Allkirjastamine lükati määramata ajaks edasi!

Haridus- ja teadusministeerium, Eesti Maaomavalitsuste Liit, Eesti Linnade Liit, Eesti Koolijuhtide Ühendus ja Eesti Haridustöötajate Liit teatasid kolmapäeval, et allkirjastavad reedel, 29. augustil haridus- ja teadusministeeriumi Tallinna esinduses Hea Tava Kokkuleppe, milles on sätestatud hea tava õpetajate tööaja, töö tasustamise, klassijuhatamise ja motiveeritud enesearengu regulatsioonis.

„See on suur samm Euroopalike mitmepoolsete lepete suunas ning heaks näiteks, kuidas praegune valitsus, haridus- ja teadusminister ning kohalikud omavalitsused võtavad tõsiselt nii haridust kui ka õpetajaid puudutavaid probleeme. Lisaks on hea meel, et sellest leppest nähtub, et valitsus võtab tõsiselt koalitsioonilepingu haridust puudutavaid punkte. Hea Tava Kokkuleppe näol on tegu otsese positiivse sammuga, mis näitab, et kõigile nimetatud osapooltele on õpetaja, tema amet ning ametiväärikus olulised,” seisab haridustöötajate liidu pressiteates.

Reede varahommikul teatas Eesti Haridustöötajate Liidu juhatuse esimees Reemo Voltri: „Kahetsusega peame teatame, et meist olenemata põhjustel jääb Hea Tava Kokkuleppe sõlmimine täna ära. Jätkuvad konsultatsioonid partnerite vahel ja loodame et antud kokkulepe saab siiski lähinädalatel allkirjad.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!