Jõhvis tuleb rahvusvaheline noortepäev

7. aug. 2014 - 1 Kommentaar

Teisipäeval, 12. augustil toimub Jõhvis rahvusvaheline noortepäev „Jää liikuma!”, mis püüab lähendada eri keelt kõnelevaid noori ja nendega tegelejaid.

„Ühelt poolt soovime päevaga propageerida liikuvat ja sportlikku eluviisi,” ütles Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse (EANK) juhatuse liige Kristi Kruus. „Teiselt poolt soovime lükata n-ö „jää liikuma” erinevat keelt kõnelevate noorte vahel. Siit ka idee, miks sündmus toimub just Jõhvis.”

Jõhvi keskväljakule tulevad noortepäeval end tutvustama noortega tegelevad institutsioonid. Kohal on maanteeamet, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Lastekaitse Liit, Eesti 4H, MTÜ-d ja ühendused. Sündmuse avab haridusminister Jevgeni Ossinovski. Muusikat teevad Karl-Erik Taukar ja Genka.

Päeva kavas on noorte ja ametnike sõpruskohtumine saalihokis, rongkäik Jõhvi vene gümnaasiumi juurest keskväljakule, orienteerumismäng, heade näidete seminar ja palju muud.

1999. aastast tähistatava noortepäeva kutsus ellu ÜRO ning selle eesmärgiks on väärtustada ühiskonnas senisest enam noori ja juhtida tähelepanu noorte probleemidele. Eestis on noortepäeva tähistatud 2003. aastast ja teist aastat toimub see EANK eestvedamisel. Noortepäeva korraldamist toetab Eesti Noorsootöö Keskus.

Noortepäevale eelneb suvekool, millest on osa võtma oodatud noored ja noorsootöötajad üle Eesti. Suvekooli põhiidee on valmistada ühiselt ette üks tõeline noortepäev, kus alates töötubade korraldamisest tänumeeneteni valmistavad noored ise.