Jõhvis tuleb rahvusvaheline noortepäev

7. aug. 2014 - 1 Kommentaar

Teisipäeval, 12. augustil toimub Jõhvis rahvusvaheline noortepäev „Jää liikuma!”, mis püüab lähendada eri keelt kõnelevaid noori ja nendega tegelejaid.

„Ühelt poolt soovime päevaga propageerida liikuvat ja sportlikku eluviisi,” ütles Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse (EANK) juhatuse liige Kristi Kruus. „Teiselt poolt soovime lükata n-ö „jää liikuma” erinevat keelt kõnelevate noorte vahel. Siit ka idee, miks sündmus toimub just Jõhvis.”

Jõhvi keskväljakule tulevad noortepäeval end tutvustama noortega tegelevad institutsioonid. Kohal on maanteeamet, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Lastekaitse Liit, Eesti 4H, MTÜ-d ja ühendused. Sündmuse avab haridusminister Jevgeni Ossinovski. Muusikat teevad Karl-Erik Taukar ja Genka.

Päeva kavas on noorte ja ametnike sõpruskohtumine saalihokis, rongkäik Jõhvi vene gümnaasiumi juurest keskväljakule, orienteerumismäng, heade näidete seminar ja palju muud.

1999. aastast tähistatava noortepäeva kutsus ellu ÜRO ning selle eesmärgiks on väärtustada ühiskonnas senisest enam noori ja juhtida tähelepanu noorte probleemidele. Eestis on noortepäeva tähistatud 2003. aastast ja teist aastat toimub see EANK eestvedamisel. Noortepäeva korraldamist toetab Eesti Noorsootöö Keskus.

Noortepäevale eelneb suvekool, millest on osa võtma oodatud noored ja noorsootöötajad üle Eesti. Suvekooli põhiidee on valmistada ühiselt ette üks tõeline noortepäev, kus alates töötubade korraldamisest tänumeeneteni valmistavad noored ise.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Jõhvis tuleb rahvusvaheline noortepäev”

  1. […] 07.08.2014 Jõhvis tuleb rahvusvaheline noortepäev […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!