Stipendium viib noored õppima Oxfordi ja Harvardisse

1. aug. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eraettevõtjate, haridus- ja teadusministeeriumi ning SA Archimedes ühise 4000-eurose noore õpetlase stipendiumi abil alustab 13 keskkoolilõpetajat, nende seas ka näiteks Timothy Henry Charles Tamm, sügisel bakalaureuseõpinguid maailma tunnustatud ülikoolides.

Stipendiaadid suunduvad enamjaolt õppima mainekatesse Suurbritannia ülikoolidesse nagu University of Oxford ja Imperial College London. Lisaks minnakse õppima Soome, Kanada, Taani ja Ameerika Ühendriikide ülikoolidesse. Erialavalik on väga mitmekesine, esindatud on näiteks klassikalise akordioni interpretatsiooni, 3D animatsiooni, keemia, tuumafüüsika, matemaatilise füüsika, psühholoogia ja neuroteaduste eriala.

„Kinnitust on leidnud idee, et andes noortele võimaluse saada sobivaim haridus sõltumata riigipiiridest, panustavad nemad omakorda Eesti ellu. Stipendiaadid on rakendanud omandatud teadmisi ja kogemust Eestis töötades, kontserte andes, rahvusvahelisi olümpiaade ja üritusi korraldades ning tulevasi üliõpilasi nõustades,” ütles stipendiuminõukogu esimees Tõnu Pekk.

Stipendiumid antakse kätte esmaspäeval, 4. augustil kell 11 Gustav Adolfi gümnaasiumis endiste ja praeguste stipendiaatide ning toetajate kohtumisel, mille avakõne peab haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Noore õpetlase stipendiumi antakse välja 11. korda. Kokku laekus SA-le Archimedes sel aastal 32 taotlust, millest rahuldati 13. Esimest korda anti noore õpetlase stipendiumi välja 2004. aastal, mil valiti 28 taotleja hulgast stipendiumisaajateks kuus keskkoolilõpetajat.

Tänavused stipendiaadid on:

 1. Daniil Demišin – University of Oxford, Suurbritannia (matemaatika);
 2. Eleanor Ender – The University of Aberdeen, Suurbritannia (keemia);
 3. Erle Kont – Sibelius Academy, Soome (klarnet – klassikalise muusika interpretatsioon);
 4. Hanna Kamille Kiviloo – Emily Carr University of Art + Design, Kanada (3D animatsioon);
 5. Heiki Riisikamp – Imperial College London, Suurbritannia (arvutiteadus);
 6. Kadi Vaher – University of Glasgow, Suurbritannia (psühholoogia ja neuroteadused);
 7. Mari Liis Pedak – The University of Edinburgh, Suurbritannia (matemaatiline füüsika);
 8. Marina Rõbalova – VIA University College, Taani (Value Chain Management);
 9. Martti Rell – University of Manchester, Suurbritannia (finantsjuhtimine);
 10. Mikk Langeproon – Sibelius Academy, Soome (klassikalise akordioni interpretatsioon);
 11. Nadežda Avanessova – The University of Edinburgh, Suurbritannia (inseneriteadus);
 12. Stella Veski – Imperial College London, Suurbritannia (tuumafüüsika).
 13. Timothy Henry Charles Tamm – Harvard University, Ameerika Ühendriigid (eriala valik hiljem).

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!