Teadusauhind ootab kandidaate

11. aug. 2014 - Kommenteeri artiklit

Eesti teadusagentuur ootab kandidaate 2014. aasta teaduse populariseerimise auhinna konkursile, mille auhinnafond on 21 500 eurot. Taotlusi saab esitada 15. augustist 15. septembrini. Konkursi tulemused avalikustatakse 20. novembril.

Kandideerima on oodatud kõik, kes on olnud edukad teaduse, teadussaavutuste ja teadlaste töö laiemale avalikkusele mõistetavamaks tegemisel või on äratanud noortes märkimisväärset huvi teadustegevuse vastu.

Auhindu antakse välja kuues kategoorias:

  1. Tiiu Silla nimeline elutöö preemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest.
  2. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine audio-visuaalse ja elektroonilise meedia abil.
  3. Teaduse ja tehnoloogia populariseerimine trükisõna abil (artiklid, artiklite sarjad, raamatud).
  4. Tegevused/tegevuste sarjad teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel.
  5. Parim teadust ja tehnoloogiat populariseeriv teadlane, ajakirjanik, õpetaja.
  6. Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel.

Alates 2006. aastast välja antava auhinna saajate hulgas on seni olnud noortele ja teadushuvilistele suunatud võistlussaadete sari „Rakett69”, teadlane ja mereuurija Tarmo Soomere, Tartu ülikooli ajaloo muuseumi loomise ja selle arendamisega seotud Tullio Ilomets, koolinoorte teaduspõhise suvemaleva Teadusmalev juhendaja Mart Noorma, teadusajakirjanikud Tiit Kändler, Arko Olesk ning Priit Ennet, AHHAA looja Tiiu Sild jt.

Auhinda rahastab haridus- ja teadusministeerium ning seda annavad koostöös välja Eesti teaduste akadeemia ja Eesti teadusagentuur.

Lisainfot konkursi kohta leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!