Toilas tuleb suur RMK perepäev

13. aug. 2014 - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 16. augustil korraldab RMK Toila Oru pargis suure perepäeva „Mets läks moodi”, kus jagub looduslähedast tegevust nii kunsti- kui ka matkahuvilistele peredele. Perepäevale viivad Eesti suurematest linnadest tasuta bussid.

Kunstiakadeemia tudengite omanäolise moekollektsiooni ainuesitluse ja eksklusiivse Vanemuise teatri balletietendusega lõppev perepäev algab kell 15 matkadega Toila Oru ja selle ümbruse imetlusväärses looduses.

Pikem, 3,5-kilomeetrine matk tutvustab UNESCO kultuuri- ja looduspärandi registrisse kantud Balti klinti, kust avanevad 41 meetri kõrguse Päite panga maapõuekihtide paljandid ning loodus- ja kultuurimälestised. Veidi lühem, pooleteisetunnine jalutuskäik tehakse liigirikkas Toila-Oru pargis, mis on kuulsaks saanud Konstantin Pätsi suveresidentsina. Lisaks retkejuhtidega matkadele on pargis perepäeva puhul tähistatud veel üks matkarada, mida kõik soovijad saavad omal käel läbida.

Lossiplatsil on avatud kunstnik Tiina Tarve juhendatav maalimise õpituba, kus õpitakse pastellkriitidega maastikupiltide tegemist. Lisaks saab meisterdada ehteid ja muid esemeid munakarpidest, papist, krepp-paberist ja vanadest t-särkidest, õppida taimetoidutarkusi, maitsta metsaandidest valmistatud suupisteid, teha tutvust metsalangetusmasinaga. ja hääletada oma lemmiku poolt.

Kell 20 avatava õhtuse välilava kavas esitlevad Eesti kunstiakadeemia tudengid puidust ja paberist loodud moekollektsiooni. Metsateemaliste kleitide disainerid on Kati Stimmer, Anna Babošina, Birgita Silberg, Anni Kivisto, Teele Koel, Pilvi Tammoja, Mariliis Niine, Karl Keskla, Kadri Veisner ja Janar Juhkov ning stilistid Janar Juhkov ja Kadri Veisner.

Perepäev lõpeb balletietendusega, kus esitatakse katkeid oktoobris esietenduvast balletist „GO – mäng kahele” Lepo Sumera muusikale, milles teeb kaasa Vanemuise teatri balletitrupp. Etenduse lavastaja on Teet Kask.

RMK perepäevale väljuvad tasuta eribussid Narvast, Jõhvist, Rakverest, Tallinnast, Tartust ja Pärnust, bussis tagab koha eelnev registreerimine. Kogu perepäeva osalemistasu on 5 eurot, koolieelikutele on üritus tasuta.

Lisainfot leiab ja registreeruda saab ürituse veebilehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!