Viimsisse tuleb riigigümnaasium

12. aug. 2014 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, Viimsi vallavanem Andres Kaarmann ning volikogu esimees Jan Trei allkirjastasid esmaspäeval koostööleppe, mille kohaselt alustab Viimsis uues koolihoones 2018. aastal tööd Harjumaa esimene riigigümnaasium.

Viimsi vald on üks vähestest omavalitsustest, kus õpilaste arv on hoogsalt kasvanud, mistõttu vajadus gümnaasiumikohtade järele kasvab. Õpilaste arv on Viimsis viimase üheksa aastaga peaaegu kahekordistunud, kasvades 1150 õpilaselt ligi 2000 õpilaseni. Haridusstatistika portaali www.HaridusSilm.ee andmetel oli möödunud õppeaastal valla koolide üheksandates klassides kokku 131 õpilast, kuid esimestes klassides koguni 283 last.

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski sõnas allkirjastamisel, et riigigümnaasium loomine Viimsisse annab valla põhikooliõpilastele võimaluse saada valikuterohket head gümnaasiumiharidust koduvallas. „Praegu otsustab märkimisväärne osa lastevanematest panna oma laps Tallinna kesklinna kooli juba põhikooli viimastel aastatel, mis pikendab noorte koolipäeva ning suurendab liikluskoormust. Riigigümnaasiumi loomisega garanteerime, et Viimsi gümnaasiumiharidus on tipptasemel ning lapsevanemad saavad seda usaldada. See vähendab pikemas plaanis õpilasrännet,” rõhutas minister.

Viimsi vallavolikogu esimehe Jan Trei sõnul tulebki koole rajada sinna, kus on õpilasi ja perspektiivi. „Otsus rajada riigigümnaasium Viimsisse on igati põhjendatud ja õigustatud samm, mida riik kahetsema ei pea,” ütles Trei.

Viimsi vallavanema Andres Kaarmanni sõnul on koostöökokkulepe vallale suur tunnustus, kuid tõsine töö alles nüüd algab. „Seisame selle eest, et avatav gümnaasium ei oleks lihtsalt üks kool teiste seas, vaid kannaks tugevat Viimsi rannarahva identiteeti,” sõnas Kaarmann.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!