Algab Steni muinasjutu­võistlus

4. sept. 2014 Krista Kumberg - 1 Kommentaar

Kalendris seisab 1. septembri juures, et see on tarkusepäev. 6. septembri juurde võiks märkida „Steni muinasjutuvõistluse alguse päev”.

Tõepoolest, juba viimased 23 aastat on Ann ja Ants Roos algatanud oma poja sünniaastapäeval järjekordse ja oodatud muinasjuttude kirjutamise võistluse. See on Eesti staažikaim laste omaloomingukonkurss. Võistlustööde arvukus ja sisukus annavad aastast aastasse teada, et muinasjuttude väljamõtlemine ja kirjapanemine pole kaduv kunst. Laekuvad lood võivad olla moodsa aja mõjutuste, märkide ja mekiga. Sisu – lapse unistused, soovid ja fantaasialend – pole läbi aegade muutunud. Muinasjutuvõistlus on hea partner koolile ja emakeeleõpetajale, sest eesmärk on sama – arendada laste loovust ja head keelekasutust.

Ann ja Ants Roos ootavad 10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressil Endla tänav 2b–1, 90504 Haapsalu märgusõnaga „Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda 1−2 A4 paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2015. aastal rahvusvahelise lasteraamatupäeva paiku aprilli alguses. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Algab Steni muinasjutu­võistlus”

  1. Kristiina ütleb:

    Kas võib saata ka mitu muinasjuttu?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!