Elamusrikkad pärimusmuusika kursused ja koolikontserdid

26. sept. 2014 Kairi Leivo - Kommenteeri artiklit

Eesti pärimusmuusika keskuse August Pulsti õpistu pärimusmuusika kursused pakuvad sügisest kevadeni meeldivaid elamusi ja kasulikke oskusi õpetajatele ja huviringide juhendajatele.

Sissejuhatus pärimusmuusikasse on neli päeva kestev kursus, kus tutvustatakse regilaulu, pärimustantse, laulumänge, kandle- ja parmupilli põhivõtteid ning äratatakse mõtteid, kuidas pärimusmuusikat ja -kultuuri igapäevatöös lastega rakendada.

Laulumängude kursusel saab süvendatud praktilise kogemuse toredaid laulumänge ise läbi mängides, mida on hiljem hea ka õppetöös kasutada.

Kursus „Rütm ja rõõm” on mõeldud kõigile, kes tunnevad tõmmet traditsioonilise tarkuse, tantsu ja mängu poole. Kursus kohtub kolm korda. Rütm on see, mis ühendab meid muusikaga, annab hoogu tantsule ja kulgemist häälele. Kui keha ja meel muusikaga kokku saavad, tekib liikumise mõnu. Kursusel otsitakse seda traditsioonilise muusika, liikumise, kehatunnetuse ning tänapäevase avastamis- ja mängurõõmu kaudu.

August Pulsti õpistu kursusi saab ka külla kutsuda. Rändkursused kestavad 3−4 tundi ja on suurepärane õppimis- ja enesetäiendamisvõimalus eriti neile, kes töötavad lastega. Pakume viit kursust: „Laulumängukursus − sissejuhatus pärimuslike tantsude ja laulumängude maailma”, kaks sissejuhatavat pilliõppimise kursust – parmupilli- ja väikekandlekursus ning kursus „Karjalaste pillid, laulud ja mängud” − on mõeldud lastele. Midagi saab oma käega valmis teha roopillide valmistamise kursusel, mis sobib elavdama nii seminari- kui ka koolipäeva.

Et koolipäevale vaheldust pakkuda, korraldab August Pulsti õpistu sel hooajal kaasahaaravaid koolikontserte järgmistel teemadel: sinasõprus pärimusmuusika ja -pillidega, piirideta pärimus, rahvakalendri tähtpäevad, mulgi ja seto koolikontsert. Lisaks karjalaste pille, laule ja mänge tutvustav kontsert ning „Viir-voor-tsõõr-ring. Laulumängud lastele”, kus lapsed saavad ka ise aktiivselt kaasa mängida.

Info kõigi kursuste kohta leiab August Pulsti õpistu kodulehelt www.folk.ee/opistu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!