Eugen Kase loomingu näitus Tartu Linnamuuseumis

26. sept. 2014 Silja Paris - Kommenteeri artiklit

Tartu Linnamuuseumis on kuni 22. oktoobrini avatud kunstiühingu Pallas näitus Pallase kõrgemas kunstikoolis õppinud ning Rootsis elanud ja töötanud eesti kunstniku Eugen Kase (1918−1998) loomingust. Näitusel, mis kannab pealkirja „Vaatenurk hobuse ja piibuga” on väljas kunstniku maalid ja joonistused aastatest 1945−1984.

Eugen Kask oli üks isenäolisemaid ja ajatuma stiiliga loojaid meie pagulaskunstnike seas, vaba käe ja sügava pilguga meister nii joonistuse kui ka maali alal. Ta on kasutanud õli, akvarelli, pastelli ja tušši, aga tegelenud ka skulptuuri ja hõbesepisega.

8. ja 22. oktoobril kell 17 tutvustab näituse koostaja Enn Lillemets väljapanekut kõigile huvilistele.

Alates novembrist saab Tartu Linnamuuseumis teada, kuidas kaunistasid tartlased oma kodusid 18. ja 19. sajandil. Näitusega „Mängud tapeetidega” kaasneb mitmeid huvitavaid töötubasid ja loengusari.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!