Kadriorus peeti raamatulaata

19. sept. 2014 Mari Klein Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Möödunud laupäeval peeti Kadriorus Vilde muuseumi juures juba seitsmendat korda kirjanduslaata, kus sai osta nii uusi kui ka vanu raamatuid ning kuulata ettekandeid, mis tänavu keskendusid ajalooteemalisele kirjandusele. Nõnda vaagisid Eeva Park ja Imbi Paju ajalugu nii Eesti ühiskonna kui ka üksikindiviidi mõistes, tõdedes, et iga inimese taga on mitu erinevat ajalugu: nii tema isiklik, perekondlik, suguvõsa kui kogu riigi ja rahva oma.

„Ajalugu ei anna meist endist eraldada,” ütles Eeva Park, lisades, et Eesti ühiskonnas millestki rääkimine nõuab erilist oskust, tuleb ühitada tagasihoidlikkus ja edasipüüdlikkus.

Vilde muuseumi juhi ja laada peakorraldaja Kairi Tilga sõnul kulges tänavune laat kenasti. Ilus sügisilm tõi rahvast laadale, aga viis tõenäoliselt paljud ka seenemetsa, nii et kirjanduslaada külastusrekordit ei tehtud. Küll aga olid korraldajad üllatunud suurest huvist viimasel hetkel välja kuulutatud Kadrioru kirjandusliku jalutuskäigu vastu, millel osales praktiliselt ilma reklaamita mitukümmend inimest. Senisest rohkem oli ka arutelude jälgijaid ning kõik kuulata soovijad kirjaniku elutuppa peaaegu ära ei mahtunudki.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!