Kaunis kammermuusika eesti interpreetide esituses

26. sept. 2014 Eesti interpreetide liit - Kommenteeri artiklit

Klassikalisi kammermuusika kontserte korraldav Eesti interpreetide liit avas sel sügisel 13. hooaja. Kontserdisarjade „Kammermuusika Mustpeades” ning „Eliitkontserdid” kaudu jõuab klassikaline muusika muusikasõpradeni kolm korda kuus.

9. oktoobril kõlab Mustpeade majas eesti ning austraalia helilooming flötist Jonathan Hendersoni ning pianist Anneli Tohveri esituses. 16. oktoobril annavad Estonia kontserdisaalis kontserdi Mari Poll viiulil ning Mihkel Poll klaveril. 23. oktoobril esineb Mustpeade majas Rein Rannap − ettekandele tulevad klassikatöötlused tuntud heliloojate teostest.

6. novembril esinevad Mustpeade majas kontserdil Julia Agayeva Hess ja Imbi Tarum klavessiinil ning 20. novembril Sigrid Kuulmann viiulil ja Ralf Taal klaveril. Estonia kontserdisaalis annab 25. novembril sooloõhtu särav pianist Kadri-Ann Sumera.

Detsember keskendub suurematele kammerkoosseisudele. 16. detsembril esineb Estonia kontserdisaalis oboe­kvartett koosseisus Riivo Kallasmaa (oboe), Triin Ruubel (viiul), Johanna Vahermägi (vioola) ning Andreas Lend (tšello). Mustpeade majas astub 18. detsembril üles klaverikvintett koosseisus Lea Leiten (klaver), Arvo Leibur (viiul), Kadi Vilu (viiul), Rain Vilu (vioola) ja Tõnu Jõesaar (tšello). Interpreetide liidu hooaja esimene pool lõpeb 29. detsembril kauni kontserdiga Niguliste kirikus, kus esinevad Virgo Veldi saksofonil ning Ulla Krigul orelil.

Kontserdid toimuva ka mujal Eestis. Piletihinnad on 4−12 eurot. Suurematele gruppidele kehtivad soodushinnad. Täpsem info kodulehelt www.interpreet.ee, telefonil 501 9524 või meiliaadressil kammermuusika@interpreet.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!