Kino pakub filmielamusi igas vanuses õpilastele

26. sept. 2014 Liis Mengel - Kommenteeri artiklit

Paljud õpetajad on hakanud viimastel aastatel korraldama oma klassidele ühiseid kinokülastusi, et sisustada klassiekskursioone või õppetöövälist aega. Ka sel õppeaastal pakub Forum Cinemas koolirühmadele võimaluse veeta meeleolukas pärastlõuna või õhtupoolik ühiselt filmi või teatriülekannet nautides.

Meelepärast vaatamist leiavad igas vanuses õpilased. Vanemad klassid võiksid tulla kaasa elama kodumaisele loomingule. Näiteks jõuab sel sügisel vaatajateni Ilmar Raagi lavastatud venekeelne film „Ma ei tule tagasi”, samuti Andres ja Katrin Maimiku linateos „Kirsitubakas” ning Jaan Toomiku mängufilm „Maastik mitme kuuga”.

Välismaisest toodangust peaks õpilaste jaoks olema nauditavad filmid „Uus algus” ja „Jäljed”, mis lummasid tänavuse Tartuffi filmifestivali avapäeval tuhandeid Tartu Raekoja platsile kogunenud filmihuvilisi. Hoogsamate seiklusfilmide austajatele toob kinosügis noortetrilleri „Labürindijooksja” ja sõjafilmi „Raev” Brad Pittiga peaosas. Neile, kel põnevikest veel väheks jääb, võib soovitada õudumuinasjuttu „Dracula: jutustamata lugu”.

Nooremat publikut rõõmustavad animafilmid „Maagiline Oz: Dorothy tagasitulek” ja „Kastitrollid”, mis jõuab ekraanile oktoobris. Lastele ja loodushuvilistele soovitame omapärast loodusdokumentaalist seiklusfilmi „Amazonia”.

Jätkuvalt pakub Forum Cinemas akent maailma parimatele klassikalavadele. Juba septembris on teatrisõpradel võimalus saada otseülekandes osa Londonis asuva Kuningliku Rahvusteatri lavastustest. 11. oktoobril alustab Giuseppe Verdi „Macbethiga” oma hooaega ka New York Metro­politan Opera otseülekannete sari ning Moskva Suure Teatri balletietendustest jõuab esimese ülekande käigus meie vaatajateni 26. oktoobril Arif Melikovi „Legend armastusest”.

Kõigile kooli- ja klassikülastustele kehtivad ka sel aastal soodushinnad, kusjuures kuni kaks õpetajat saavad grupi saatjana linastusele tasuta. Loe lisaks www.forumcinemas.ee/opetaja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!