Kivilinna teadlaste öö kestis kogu nädala

26. sept. 2014 Sirje Pärismaa - Kommenteeri artiklit

Tartu Kivilinna koolis toimusid esmakordselt terve nädala vältel teadlaste öö festivali üritused.

Kooli seinte vahel aset leidnud festivali moto „Õppiv, arenev, loov – terve Kivilinna kool” oli kantud üle-eestilise suure festivali tänavusest suunitlusest inimese tervisele. Teadlaste öö koordinaatorid koolis, õpetajad Piret Jõul ja Helis Hani, olid igaks päevaks kavandanud erisugust põnevat ja silmaringi arendavat tegevust eri vanusegruppidele. Esmaspäeval oli fookuses vaimne tervis, tunded ja emotsioonid. Järgmistel päevadel sport, hügieen, toitumine, liiklusohutus. Lisaks teoreetilistele tarkustele sai igaüks ka omal nahal midagi katsetada.

Teadusfestival Kivilinna koolis lõpeb täna, 26. septembril, mil üle-euroopalise teadlaste öö raames Eestimaa 80 paigas aset leidmas ligi 400 sündmust. Tuge ja kindlust nii laia kavaga programmiks saadi Ahhaa keskuselt, kelle korraldatud konkursile söakad õpetajad projekti kirjutasid.

„Suuri pauke me kavva ei võtnud, neid saavad lapsed minna vanematega vaatama reede õhtul Ahhaasse ja ülikooli,” sõnas Jõul. Õpetajad näitasid rüblikutele, et põnevaid katseid saab teha ka lihtsate ja koduste vahenditega.

„Mulle väga meeldib loodusõpetust õpetada ja teha lastega toredaid asju, et oleks huvitav neil ja iseendal,” rääkis Helis Hani. „Tahan tuua midagi erilist õppepäeva. Teadus on ju põnev. Noori õpetajaid ei kurvastanud, kui mõni vanem kolleeg sama suure hooga kohe kaasa ei tulnud.

„Las igaüks teeb jõudumööda,” arvasid nad. Et teadust enam kooli tuua, osalesid Hani ja Jõul suvel teadusagentuuri korraldatud teaduse populariseerimise suvekoolis. „Õpetajad aitavad koolis rohkem neid, kes hätta jäävad, ja tegelevad keskmistega, kuid tipud jäävad tähelepanuta. Seda tõestas ka PISA test. Kuidas tippe aidata ja arendada? Üks võimalus ongi taoliste ürituste kaudu nagu teadusnädal.”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!