Maailmaklassikat, põnevust ja komöödiat Endla teatrilt

26. sept. 2014 Endla teater - Kommenteeri artiklit

Endla sügishooaeg toob kaasa neli uut lavastust ja uusi tegijaid. Üle mitme aasta on teatrisse oodata lavastusmeeskonda väljastpoolt Eestit. 1. novembril esietenduv „Meie aja kangelane” põhineb Mihhail Lermontovi romaanil, mille on dramatiseerinud ja toob lavale Lätist pärit lavastaja Galina Polišuk. Kunstnik Aigars Ozolins ja kostüümikunstnik Liene Rolšteina on samuti Lätist, oodata on suurejoonelist lavakujundust ning põnevaid kostüüme. Näitetruppi kuuluvad juba tuttavate Endla näitlejate kõrval siin sügisest tööd alustanud noored näitlejad Kati Ong, Fatme Helge Leevald ja Sander Rebane.

Komöödia „Titanic. Ilusad inimesed mängivad suuri tundeid” lavastab noor lavastaja Laura Mets. See on lõbus lugu Ellist ja Albertast, kelle lemmikfilm on „Titanic”. Oscarite jagamise õhtul, kus nende lemmik on nomineeritud mitmele kuldmehikesele, haarab neid mängulust ning nad asuvad filmi võtmestseene läbi mängima. Elli ja Alberta kehastavad kahekesi tervet hulka filmitegelasi, kapten Smithist ja insener Andrews’ist armastajapaari Jacki ja Rose’ini välja. Lavastuses teevad kaasa end suurepäraste komöödianäitlejatena tõestanud Kadri Adamson ning külalisena Merilin Kirbits.

Novembri teises pooles toob Enn Keerd lavale Patrick Hamiltoni salapärase põnevusloo „Gaasivalgus”, mille tegevus toimub viktoriaanlikus Londonis Jack ja Bella Manninghami kodus. Bellale tundub pidevalt, et gaasivalgus võbeleb, põrandalauad krigisevad ja kellegi sammud kõnnivad pea kohal. Tema abikaasa Jack ei ole midagi sellist kunagi näinud ega kuulnud. Detektiiv Roughi ootamatu saabumine toob tõe päevavalgele … Bella osas on Kadri Adamson, Jacki mängib Sepo Seeman, veel teevad lavastuses kaasa Ago Anderson, Lii Tedre ja Ireen Kennik.

Jõulukuul rõõmustame lapsi muinasjutuga „Kaunitar ja koletis”. Värvika lavapildi ja muusikaga lavastus tuletab suurtele ja väikestele vaatajatele meelde, et kõik pole alati nii, nagu paistab.

Endla teatri mängukava ja lisainfo www.endla.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!