Majad, kuhu tavaliselt ei pääse

26. sept. 2014 Carl-Dag Lige - Kommenteeri artiklit

Eesti arhitektuurimuuseum korraldab sügishooajal ekskursioonisarja „Avatud majad”, mis viib huvilised Tallinna tuntud hoonetesse, kuhu tavaliselt ei pääse.

Septembrist jaanuarini kestva programmi jooksul viiakse arhitektuuri- ja linnaruumihuvilised linna elus tähtsat rolli mängivatesse hoonetesse, kuhu kohalikul elanikul pole argipäeval põhjust minna või kuhu turvarežiimi ranguse tõttu tavaliselt ei pääse.

Ekskursioonide eesmärk on anda huvilistele aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, teisisõnu, heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga.

Eestikeelsed ringkäigud toimuvad septembrist jaanuarini kord kuus. Ekskursioone juhivad arhitektuuriajaloolased ning erikülalistena on rääkima palutud nii arhitekte, hoonete haldajaid kui ka teisi põnevaid inimesi.

Ringkäigud on mõeldud kõigile arhitektuuri- ja linnaruumihuvilistele. Eriti oodatud on kunstialade õpetajad, kes saavad ammutatud teadmisi ka oma õpilastele edasi anda.

25. septembril toimunud „Avatud majade” sarja esimesel ekskursioonil tutvustati osalistele Rotermanni kvartali uut arhitektuuri. Järgmistel ekskursioondel 16. ja 23. oktoobril külastatakse põnevaid kõrghooneid Tallinna südames. Sari kulmineerub 2015. aasta jaanuaris Rotermanni soolalaos paikneva Eesti arhitektuurimuuseumi peahoone külastusega.

Igale ekskursioonile on vaja registreeruda aadressil info@arhitektuurimuuseum.ee. Osaluse tagab pilet, mida saab osta nii pangaülekandega kui ka kohapealt sularahas. Ekskursioonid algavad üldjuhul kell neli pärastlõunal ning kestavad ligikaudu kaks tundi.

Ekskursioonide kava ja lisainfo täieneb jooksvalt. Värskeim teave muuseumi kodulehelt www.arhitektuurimuuseum.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!